„KNYGŲ KALĖDOS“ KITAIP

Gruodžio mėnesį jau trečius metus iš eilės Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su Šiaulių turizmo ir informacijos centru, dalyvavo mugėje „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“, visi šiauliečiai bei miesto svečiai buvo kviečiami prisijungti prie akcijos „Knygų Kalėdos“ ir padovanoti bibliotekai naujų knygų.

Šiauliečiai tapo knygos viršelio dalimi!
Šiais metais šventė išsiskyrė savo originaliomis ir itin miestiečius traukiančiomis veiklomis. Bibliotekos bičiuliai ir miesto svečiai, prisijungę prie bibliotekos veiklų, turėjo išskirtinę galimybę nusifotografuoti prie originalaus Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Knygų Kalėdų“ stendo – kiekvienas galėjo tapti knygos viršelio dalimi! Ši nauja ir itin populiari atrakcija sulaukė didelio jaunų šeimų dėmesio – įsiamžinti knygos viršelyje panoro net šuo! Tai tik įrodo, jog biblioteka – atvira, saugi ir kūrybinga visos miesto bendruomenės dalis.


Mugės „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ lankytojus biblioteka taip pat kvietė atlikti „Literatūrinį testą“ ir išsiaiškinti, kokias knygas vertėtų perskaityti artimiausiu metu. Tarp knygų rekomendacijų buvo galima rasti tiek klasikos, tiek naujų literatūros kūrinių. Džiugu, jog po šventės bibliotekos padaliniai sulaukė naujų lankytojų, kurie norėjo perskaityti būtent testo rekomenduotas knygas. Mažieji mugės lankytojai buvo kviečiami išbandyti linksmą žaidimą „Gudručio kauliukas“ ir išmėginti savo jėgas atliekant įvairias, net 6 skirtingų sričių, užduotis.

Mieste aidėjo kalėdiniai skaitymai
Biblioteka tradiciškai kvietė bibliotekos bičiulius, savanorius, ištikimus lankytojus dalyvauti šventėje ir skaityti ištraukas iš žymių ir įkvepiančių literatūros kūrinių apie gyvenimą, knygas, keliones, saldumynus ir, žinoma, Kalėdas. Skaitymuose skambėjo tokie kūriniai kaip Kęstučio Kasparavičiaus „Ledai“, Renatos Šerelytės „Sausainių namas“, Vytauto Rudoko „Kepėjo kepurė balta“, Ingridos Butkevičiūtės „Kalėdų kvapas“. Šiemet skaitymus vedė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Viktorija Krivickaitė, kuri visus sužavėjo savo žaismingumu, jaukumu ir žėrinčiu fėjos kostiumu. Savanoriškai skaitymuose dalyvavę skaitovai buvo apdovanoti Bibliografijos-informacijos skyriaus senjorų rankdarbių būrelio specialiai šventei pagamintais knygų skirtukais.

Visus atkeliavusius prie bibliotekos palapinės, kaip ir kasmet, Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka vaišino karšta arbata ir gera nuotaika.

Nuotraukų autoriai - Diana Vilkinaitė ir Ilona Mockienė

Komentarai

Populiarūs įrašai