BiblioBistro - biblioteka propaguoja sveiką maistą

Šaltinis: The Mix at SFPL
JAV Miesto bibliotekų taryba (Urban Libraries Council) paskelbė 2016 metų inovacijų apdovanojimą laimėjusias bibliotekas. Apdovanojimas skiriamas bibliotekoms, kurios rado naujoviškų ir neįprastų būdų tenkinti įvairius savo aptarnaujamos bendruomenės poreikius. Iš apdovanotų bibliotekų galima pasisemti įdomių idėjų.

Štai 2016 metais viena iš inovacijų apdovanojimo laimėtojų - San Francisko viešoji biblioteka, kuri skatina sveiką maitinimąsi savo bendruomenėje. Tam tikslui buvo įkurta BiblioBistro - mobili virtuvė, kuri atsidurdavo turguose ir kitose lankomose vietose tam, kad pademonstruotų gyventojams, kaip galima gaminti sveiką maistą.

Mintis pradėti BiblioBistro viešuosius pasirodymus kilo supratus, kad neretai gyventojai nežino, kaip gaminti sveiką maistą. Anot bibliotekos darbuotojų, kai prieš septynis metus jie pradėjo bibliotekoje auginti žalumynų darželį, kad vaikai daugiau sužinotų apie sveiką maistą, jie pastebėjo, kad vaikai nežino, ką daryti su žalumynais. Paaiškėjo, kad ir gyventojai, ypač vargingai besiverčiantys, nelabai įsivaizdavo, kaip gaminti sveiką maistą, o ypač žalumynus. Tuomet bibliotekos darbuotojai Lia'i Hillman, kuri anksčiau dirbo virėja, kilo mintis sukurti mobilią bibliotekos virtuvę.

Visi, paragavę BiblioBistro skanumynų, gali nemokamai gauti patiekalo receptą bei bibliotekos knygų apie sveiko maisto gaminimą sąrašą. Taigi turguje ir kitose bendruomenės susibūrimo vietose besilankantys gyventojai galės sužinoti (ir paragauti), kokius patiekalus ir kaip galima pagaminti iš vietoje auginamų sveikų produktų.

Paregta pagal:

S. F. library rolls out Biblio Bistro for lessons on cooking. SF GATE [interaktyvus]. 22 February 2016 [žiūrėta 2016 m. lapkričio 16 d.]. Prieiga per internetą: http://www.sfgate.com/bayarea/article/S-F-library-rolls-out-Biblio-Bistro-for-lessons-6778021.phphttp://www.sfgate.com/bayarea/article/S-F-library-rolls-out-Biblio-Bistro-for-lessons-6778021.php

STREZO, Kristen. ULC awards celebrate 2016 Top Innovators. Iš Library Journal [interaktyvus]. 15 November 2016 [žiūrėta 2016 m. lapkričio 21 d.]. Prieiga per internetą: http://lj.libraryjournal.com/2016/11/library-services/ulc-awards-celebrate-top-2016-innovators/

Komentarai

Populiarūs įrašai