Atviro švietimo savaitė: galimybė dalyvauti bibliotekoms

Šaltinis: Open Education Week
Artėjant rudeniui, kai suaktyvėja darbas su projektinėmis idėjomis, norisi pasiūlyti bibliotekoms dar vieną įdomią darbo kryptį - dalyvauti Atviro švietimo savaitėje. Ją kasmet organizuoja Atviro švietimo konsorciumas, vienijantis įvairių šalių švietimo organizacijas.

Kodėl bibliotekoms turėtų rupėti atviras švietimas?

Atviras švietimas - tai bendra sąvoka, kuri apima prieinamo visiems ir nemokamo švietimo paslaugas ir priemones, išeinančias už tradicinio formalaus švietimo ribų. Tai, pavyzdžiui, šiandien itin populiarūs masiniai atvirieji interneto kursai, atviros prieigos švietimo informacijos išteklių talpyklos, atviri vadovėliai, atvira mokymui(si) skirta programinė įranga ir kt. Atviras švietimas gerokai praplečia šiuolaikinio žmogaus galimybes mokytis. Turėdamas kompiuterį ir internetą kiekvienas gali pasirinkti įvairių pasaulio švietimo institucijų nemokamus kursus, informacijos išteklius.

Bibliotekos jau ne pirmi metai prisideda prie atviro švietimo populiarinimo, jos yra puiki vieta, gebėjimų ir reikalingų mokytis išteklių centras bet kuriam besimokančiam. Bibliotekos gali skleisti žinią apie atvirą švietimą, padėti besimokantiems rasti jiems tinkamą švietimo turinį, suteikti naudojimosi kompiuteriu ir kita įranga, reikalinga mokytis internetu, gebėjimus, pagaliau, tapti puikia vieta mokymuisi tiems, kas neturi galimybių mokytis internetu iš namų.

Kaip dalyvauti Atviro švietimo savaitėje?

2017 m. Atviro švietimo savaitė vyks kovo 27-31 d. Dalyvauti galima užpildžius registracijos formą Atviro švietimo savaitės svetainėje. Svetainėje taip pat aprašoma, kokiais būdais galima dalyvauti. O jie yra įvairūs - renginiai (diskusijos, mokomieji renginiai plačiai auditorijai, kurie siekia paskleisti žinią apie atvirą švietimą), įkvėpiantis vaizdo įrašas apie institucijos atviro švietimo projektus, atviro švietimo idėjų ir išteklių populiarinimas institucijos svetainėje ir socialinių tinklų kanalais ir kt. Savo ruožtu, registruoti Atviro švietimo savaitės dalyviai galės naudotis specialiai sukurtu logotipu, informacija apie jų dalyvavimą bus paskelbta tarptautiniais šios iniciatyvos kanalais.

Skaitykite daugiau svetainėje, pagal kurią parengta ši žinutė:

Open Education Week [interaktyvus]. 2016 [žiūrėta 2016 m. rugpjūčio 28 d.]. Prieiga per internetą: http://www.openeducationweek.org/

Komentarai

Populiarūs įrašai