Šiaulių moksleiviai kūrė origami vėliavą Lietuvai

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale (Trakų g. 20A) buvo organizuojamos kūrybinės origami 3D dirbtuvės, skirtos Lietuvos Valstybės atkūrimo ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventėms paminėti.

Jau antrąjį kartą bibliotekoje Vasario 16-oji švenčiama išradingai

Jau antrus metus „Šaltinėlio“ filialas dalyvauja Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotoje akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“. Šiemet biblioteka nutarė suvienyti centrinės miesto dalies mokyklų pradinukus ir visiems kartu origami technika pasiūlė kurti Lietuvos vėliavą. Bibliotekoje laikinai įsikūrusiose kūrybinėse dirbtuvėse, specialistei kultūrinei-edukacinei veiklai Agnei Kemzūraitei supažindinus su kiniškuoju moduliniu origami lankstymu, pradinukai lankstė trijų spalvų detales-modulius ir jungė jas į trispalvę.


1000 detalių gamino 150 moksleivių
Viso renginių ciklo „Aš tikrai myliu Lietuvą“ metu bibliotekoje lankėsi 150 pradinukų iš šešių skirtingų klasių. Lietuvos vėliavos gamybai buvo sunaudota per 125 spalvoto popieriaus lapai. Moksleiviai pagamino viso 1000 origami detalių ir jas sujungė į vieną unikalų darbą – origami 3D vėliavą. Edukacinės kūrybinės dirbtuvės truko nuo vasario 2 d. iki kovo 9 d. Viso vyko 6 susitikimai.

Baigiamasis renginys – muzikos skambesyje
Akcijoje dalyvavo Šiaulių miesto Juventos progimnazijos, V. Kudirkos progimnazijos, Salduvės progimnazijos, VšĮ „Živilės studijos“ bei Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos moksleiviai. Baigiamajame renginyje mokiniai ne tik prisidėjo prie Lietuvos vėliavos gamybos pabaigos, bet ir Kovo 11-osios proga bibliotekos lankytojus ir darbuotojus nudžiugino skambiais ir gražiais muzikiniais kūriniais. Tikimasi, jog ši kūrybinga akcija ne tik suvienys, bet ir paskatins dar labiau mylėti savo gimtąją šalį, o taip pat, kaip ir pernai, sulauks ir LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės dėmesio.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Komentarai

Populiarūs įrašai