Persvarstant viešųjų bibliotekų vaidmenis: dialogo su bendruomene vadovas

Šaltinis: Aspen Institute
Bendradarbiaujant Aspeno Institutui ir Bilo ir Melindos Geitsų fondui buvo sukurta speciali programa Aspeno institutas dialogui apie viešąsias bibliotekas. Vykdant šią programą 2014 m. pasirodė ataskaita "Priimant iššūkį: permąstant viešąsias bibliotekas", kuri buvo skirta padėti viešosioms bibliotekoms pakeisti savo veiklą taip, kad padėtų vietos bendruomenėms siekti savo tikslų. 2016 metais pasirodė ataskaitą papildantis veiksmų vadovas, kuriame pateikiami pratimai ir patarimai, kurie padės viešosioms bibliotekoms organizuoti dialogą tarp bibliotekos darbuotojų ir su bendruomenės atstovais, išgryninti veiklos kryptis ir formuluoti bibliotekų veiklos programas.

Vadovas suskirstytas į 12 dalių. Pirmos šešios dalys leidžia išdiskutuoti ir išgryninti bibliotekos galimybes ir veiksmus įvairiose prioritetinėse srityse. Tai, pvz., biblioteka kaip erdvė, biblioteka - raštingumo garantas ir kt. Likusios dalys skirtos bibliotekų veiklos programų formulavimui ir dialogo su bendruomene organizavimui. Vadovė pateikti klausimai, kuriuos verta užduoti, patarimai, kaip organizuoti susitikimų darbotvarkę, kviesti dalyvius, moderuoti diskusijas.

Vadovą galima nemokamai parsisiųsti iš Aspeno instituto svetainės. Tikimės, kad vadovas pravers ir jums kartu su vietos bendruomene kuriant šiuolaikiškos bibliotekos viziją.

Parengta pagal:

Action guide for re-envisioning your public library [interaktyvus]. Aspen Institute. 2016 [žiūrėta 2016 m. vasario 7 d.]. Prieiga per internetą: http://www.libraryvision.org/download_action_guide

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai