Į bibliotekas skinasi kelią technobusai

San Francisco viešosios bibliotekos technobusas
Įprasta bibliotekų paslauga - bibliobusai, kurie atveždavo knygas į atokiausias vietoves, transformuojasi. Šiandien viešosios bibliotekos pasiūlo savo vartotojams technobusų paslaugas. Panašiai kaip ir bibliobusai - technobusai - tai priemonė pasiekti atokiau gyvenančius vartotojus, arba tuos, kurie dėl įvairių priežasčių negali pasiekti bibliotekos ar naudotis jos paslaugomis. Technobusai leidžia gyventojams naudotis įvairiomis paslaugomis - pasiskolinti prisijungimą prie bevielio arba mobiliojo interneto, naudotis kompiuteriais, išbandyti ir/ar išmokti naudotis populiariausiomis technologijomis, kaip, pavyzdžiui, trimačiais spausdintuvais.

Technobusai naudingi už skurdo ribos gyvenantiems, bedarbiams, arba tiesiog atokiau gyvenantiems žmonėms, kurių dar nepasiekė technologijų naujovės. Technobusų paslaugas siūlo ne tik bibliotekos, tačiau mokyklos, įvairios bendruomeninės organizacijos. Ši paslauga naudinga ne tik sprendžiant gyvenimo problemas (pvz., ieškant darbo, įgyjant naujų rinkoje svarbių gebėjimų), bet ir mokantis.

Parengta pagal:

PYATETSKY, J. From bookmobile to techmobile. Iš Public Libraries Online [interaktyvus]. 29 December, 2015 [žiūrėta 2016 m. sausio 3 d.]. Prieiga per internetą: http://publiclibrariesonline.org/2015/12/from-bookmobile-to-techmobile/

Komentarai

Populiarūs įrašai