VU KF Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas kviečia į Vaclovo Biržiškos skaitymus 2015

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija ir Birštono viešąja biblioteka 2015 m. gruodžio 2 d. rengia tradicinę kasmetinę nacionalinę mokslinę konferenciją „V. Biržiškos skaitymai“. Šių metų konferencijos tema - "Biblioteka kaip dalyvaujamoji institucija".

Šių metų konferencija yra skirta dalyvavimui, kintantiems bibliotekininkų vaidmenims ir bibliotekų funkcijoms, socialinių tinklų ir bendruomenių įtakai kultūros ir mokslo komunikacijoje, kurioje itin svarbia vietą užima biblioteka – viešojo sektoriaus įstaiga, kultūros ir mokslo židinys, kultūrinės ir socialinės atminties saugojimo ir sklaidos vieta. Konferencijos tematika apima į vartotoją ir bendruomenę orientuotos bibliotekos, per socialinį saityną (saitynas 2.0) ir socialinius tinklus įtraukiančios ir skatinančios dalyvauti, bendradarbiauti skirtingas bendruomenes, puoselėjančios kultūros paveldą ne tik tradicinėje, bet ir skaitmeninėje aplinkoje, problematiką.

Organizatoriai tikisi, kad konferencijos tema – „Biblioteka kaip dalyvaujamoji institucija“ suvienys mokslininkus, praktikus ir studentus, įgyvendinančius projektus, plečiančius bibliotekų paslaugas, dalyvaujančius mokslo ir kultūros paveldo komunikacijoje, nagrinėjančius klausimus, susijusius su aktualia komunikacijos, bibliotekininkystės ir informacijos, kraštotyros, lokalinės istorijos ir kt. problematika.

Konferencijos vieta: Birštono kurhauzas, B. Sruogos g. 2, Birštonas

Visus susidomėjusius konferencija ir norinčius dalyvauti (ne pranešėjus) maloniai kviečiame registruotis el. paštu: lbd.sekretore@gmail.com

Konferencijos organizatoriai:

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas, Lietuvos bibliotekininkų draugija,
Birštono viešoji biblioteka

Komentarai

Populiarūs įrašai