KNYGŲ KALĖDŲ RENGINYS LIETUVOS AKLŲJŲ BIBLIOTEKOJE

Faustos Brasaitės nuotr.
Lapkričio 23 d. Lietuvos aklųjų bibliotekoje (LAB) įvyko Knygų Kalėdų atidarymo renginys. Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojama Knygų Kalėdų akcija jau penktą kartą keliauja per Lietuvą. Šiais metais skatinama dovanoti bibliotekoms vaikų ir jaunimo knygų.

„Svarbu, kad Lietuvos vaikai mylėtų knygą ir dalintųsi skaitymo džiaugsmu su kitais. Todėl Knygų Kalėdos šiemet kviečia ne tik dovanoti naujų knygų, bet ir surengti knygų skaitymus vienišiems vaikams globos namuose, seneliams. Tegul knyga sujungia visą Lietuvą ir paskatina bendrauti“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

LAB Knygų Kalėdų atidarymo renginį savo apsilankymu pagerbė Prezidentės patarėjos Marija Dautartaitė ir Jolanta Gužaitė-Kvintus, atgabenusios ir bibliotekai „Vagos“ leidyklos dovanojamas knygas. Labai gaila, kad suplanuotame renginyje dėl itin įtemptos darbotvarkės negalėjo dalyvauti Prezidentė. Jos sveikinimą Lietuvos aklųjų bibliotekai ir skaitytojams perskaitė patarėja Marija Dautartaitė.

LAB Knygų Kalėdų renginių tema – „Šokoladas, vaikystės prisiminimai ir Kalėdos“. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro (LASUC) mokiniai Brigita Narmontaitė, Saulė Aušrinė Kuprytė, Aistė Vilkišiūtė ir Reinoldas Kelpša Brailio raštu skaitė Vytauto Račicko apsakymą „Šokoladas iki pirmadienio“. Vaikus renginiui paruošė LASUC mokytoja Rūta Petkevičienė. Savo eiles skaitė poetė Vilija Dumbliauskienė, dainavo bardas, LAB skaitytojas iš Panevėžio Arvydas Markevičius.

Paskaitą „Kalėdų tema vaikų literatūroje“ skaitė rašytoja, žurnalistė, literatūros kritikė Gintarė Adomaitytė.

Šių metų tema – Knygų Kalėdų savanoriai. Todėl natūralu, kad plačią savanorystės programą vykdanti LAB pasikvietė į renginį savanorius – ir kaip žiūrovus, ir kaip renginio dalyvius. Kartu su LAB Informacijos išteklių centro vadove Janina Vileikiene renginį vedė savanorė – aktorė Edita Užaitė. Tekstus iš Joanos Harris knygos „Šokoladas“ skaitė savanorės skaitovės Monika Baranauskaitė-Grajauskienė ir Aistė Vileikytė. Renginiui talkino profesionali LAB diktorė Regina Jokubauskaitė, jau daugiau kaip 40 metų džiuginanti bibliotekos sutrikusios regos skaitytojus savo įgarsintomis knygomis.

Po skaitymų buvo surengta viktorina šokolado tema, kurią vedė Edita Užaitė ir LAB Skaitmeninių paslaugų ir leidybos centro vadovas Zenonas Klimaitis.

Renginio dalyviai buvo pavaišinti karštu šokoladu ir Kalėdomis kvepiančiais sausainiais.

Kiti LAB Knygų Kalėdų renginiai numatomi Vilniaus Antavilių pensionate, Panevėžio Švento Juozapo senelių globos namuose ir Panevėžio „Šviesos“ specialiojo ugdymo centre.

Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorės Rasos Januševičienės tekstas

Komentarai

Populiarūs įrašai