„Knygos per „Penki TV“: Palangos vasaros skaitykla ir literatūrinės vasaros atspindžiai

Rugsėjo pradžioje laida „Knygos per „Penki TV“ pradeda naują, jau penktą, sezoną. Jį laidos kūrėjai kviečia pasitikti dar vasariškomis nuotaikomis: bandyti po atostogų pasivyti ir įamžinti ryškiausias literatūrinės vasaros akimirkas bei pratęsti vasarišką nuotaiką.

„Vasara yra ne tik atostogų, bet ir skaitymo metas, todėl Lietuvos leidyklos, norėdamos pradžiuginti savo skaitytojus nekantriai laukiamomis naujienomis, darbuojasi ir karštomis vasaros dienomis. Pirmoje naujo sezono laidoje užpildysime spragą, atsiradusią dėl mūsų kūrybinės komandos atostogų, ir pasiūlysime savo žiūrovams vasarą išleistos grožinės literatūros apžvalgą“, – pasakoja laidos prodiuserė Julija Usova.

Pirmoje laidoje kūrėjai pakvies į nuostabią ir atradimų kupiną, tačiau tolimą kelionę po Japoniją kartu su knygos „Japonijos spalvos ir skoniai“ autoriumi, Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro vadovu Aurelijumi Zyku. Kaip interviu pasakoja knygos autorius, šios šalies kultūra paremta visiškai kitokia dimensija. Pažinti ją kaip turistui yra labai smagu, nes gali išvysti daug gražių ir įdomių dalykų, tačiau ilgiau gyventi šioje šalyje sunkoka.

Baigiantis rugpjūčiui, kūrybinė laidos komanda aplankė ir Baltijos pajūrį bei Palangos vasaros skaityklą, kuri kitą birželį minės savo 50-metį. „Nors vasaros skaitykla veikia tik tris metų mėnesius, per šį laiką tiek renginių suorganizuoja, kiek kitur ir per gerą pusmetį neįvyksta. Nuolat keičiamos parodos, rengiamos vaikų popietės, susitikimai su rašytojais, knygų sutiktuvės, spektakliai. Tikimės, kad mūsų parengtas reportažas paskatins Lietuvos gyventojus, mėgstančius atostogauti prie Baltijos jūros, aplankyti ir šią skaitymo oazę“, – savo kelionės įspūdžiais dalijasi laidos vedėja Aina Kirdulienė.

Šiemet, kaip ir pernai, „Knygos per „Penki TV“ tęs tradiciją ir supažindins žiūrovus su svarbiausiomis vaikų literatūros naujienomis rubrikoje „Vaikų knygų lentyna“. Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros centro Tyrimų ir sklaidos skyriaus vedėja Inga Mitunevičiūtė laidose pasakos apie naujas vaikų ir paauglių dėmesio vertas knygas.  Nuoroda į laidą.

Komentarai

Populiarūs įrašai