Robotas-bibliotekininkas: eksperimentas Kolorado viešojoje bibliotekoje

Šaltinis: Public libraries online
Kolorado Longmonto viešojoje bibliotekoje neseniai apsigyveno robotas-bibliotekininkas vardu Bibli. Tai - vis dar prototipas, bet tikimasi, kad greitai robotas taps pilnaverčiu bibliotekos komandos nariu. Bibli gali atsakyti į skaitytojų klausimus, nedidelėje erdvėje parodyti, kur rasti knygą, netgi papasakoti istoriją. Robotas pirmiausia skirtas autizmo sutrikimų turintiems vaikams.

Bibli - tai verslo įmonių, bibliotekininkų ir skaitytojų komandos bendro metų darbo vaisius. Kuriant robotą buvo siekiama pagerinti bendravimą su įvairių autizmo sutrikimų turinčiais vaikais. Pasirodė, kad tokie vaikai gerai sutaria su robotu ir padėjo jį kurti.

Dažnai atrodo, kad kurti robotą - tai pakankamai brangus eksperimentas. Tačiau Bibli kūrimas kainavo mažiau, negu 3000 JAV dolerių. Manoma, kad jau 2016 metais, Bibli bus komercializuotas ir prieinamas kitoms viešosioms bibliotekoms.

Parengta pagal:

WEADLEY, K. Build a robot and add it to your staff. Iš Public Libraries Online [interaktyvus]. 18 August, 2015 [žiūrėta 2015 m. rugpjūčio 31 d.]. Prieiga per internetą: http://publiclibrariesonline.org/2015/08/build-a-robot-and-add-it-to-your-staff/

Komentarai

Populiarūs įrašai