Jaunųjų bibliotekininkystės specialistų forumas Šventojoje

Dalyviai po mokymų "Asmeninė lyderystė", aut. D. Dobilinskas
2015 m. rugpjūčio 5-7 d. Šventojoje (UAB Sveikatos centras „Energetikas“) vyko Lietuvos bibliotekininkų draugijos Jaunųjų specialistų sekcijos vykdomo projekto „Tarptautinis jaunųjų bibliotekos specialistų diskusijų forumas: iniciatyvumas ir lyderystė bibliotekoje“ veiklos. Trijų dienų veiklose dalyvavo 35 jaunieji bibliotekų specialistai, kurie mokėsi asmeninės lyderystės, diskutavo apie jauno specialisto galimybes ir iniciatyvas bibliotekose, susipažino su kolegomis, dalijosi patirtimi.

Įgyvendinant projekto tikslą – plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą bibliotekų sektoriuje, siekiant didesnės patirties sklaidos tarp jaunųjų specialistų – diskusijų forume dalyvavo ir 6 svečiai iš užsienio bibliotekų – Elina Sniedze ir Antra Vasilevska iš Latvijos, Maris Nool ir Liina Tamm iš Estijos, Iaroslava Khimich ir Viktoriia Polova iš Ukrainos. Svečiai pristatė savo šalies bibliotekininkų asociacijų veiklas, dalijosi patarimais, patirtimi apie jaunimo iniciatyvas bibliotekų sektoriuje, diskutavo apie kasdienes problemas ir veiklas. Nuotoliniu būdu bibliotekų sektoriaus veiklas pristatė ir Rusijos atstovės Olina Ekaterina ir Viktoriia Skoriak. Visos specialistės prisideda prie savo šalies jaunųjų bibliotekininkų veiklų ir iniciatyvų – pranešimai buvo įkvepiantys ir kiekvienas klausęsis turėjo ką įsidėmėti ir pasižymėti.

Projekto organizatoriai, aut. D. Dobilinskas
Po įtemptų diskusijų ir mokymų dalyviai mėgavosi geru oru prie jūros, dalyvavo jaunųjų specialistų „Protų mūšyje“ , kuris įtraukė ir dalyvius iš užsienio. Trys dienos formalaus ir neformalaus bendravimo nuostabioje aplinkoje – puiki galimybė kolegoms pažinti vienas kitą, įgyti naujos patirties ir žinių. „Organizavimas visuomet atima daug jėgų ir laiko, tačiau susitikimas su visais viską atperka. Visuomet norisi dar“ – teigia projekto vadovė Eglė Grigaitė.

Paskutinę projekto veiklų dieną atvykusi Lietuvos bibliotekininkų draugijos Pirmininkė bendravo su dalyviais, pristatė naujausias veiklas ir pasiekimus Lietuvos bibliotekų sektoriuje. Su svečiais aptartos naujos iniciatyvos ir susitikimai.


Šis projektas yra 2014 m. vykdyto projekto „Lietuvos bibliotekų jaunųjų specialistų kompetencijų ugdymo stovykla“ tęsinys, vėl subūręs jaunuosius profesionalus kompetencijų ugdymo veikloms ir gerosios patirties sklaidai. Projektą rengė ir įgyvendino Lietuvos bibliotekininkų draugijos jaunieji specialistai. Projekto vadovė – Eglė Grigaitė, Kauno apskrities viešosios bibliotekos vyresnioji metodininkė.

Prie sėkmingų veiklų įgyvendinimo prisidėjo LBD Pirmininkė, Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė, Birštono viešosios bibliotekos buhalterė Violeta Bajorienė, Vilniaus Gedimino technikos universiteto bibliotekos vyriausioji specialistė, LBD Tarybos narė Sigutė Urbonavičienė, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos LBD skyriaus pirmininkė Airida Samavičienė, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė, LBD Tarybos narė Ramunė Mauricaitė.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba.


Eglė Grigaitė
Vyresnioji metodininkė
Kompetencijų ugdymo grupė
Strateginės plėtros ir inovacijų centras
Kauno apskrities viešoji biblioteka

Komentarai

Populiarūs įrašai