Išmok naują kalbą bibliotekoje: naujos tendencijos

Žurnalo "Library Journal" atlikta apklausa parodė, kad JAV viešosiose bibliotekose didėja paklausa kalbų mokymosi ištekliams. Net 47 proc. respondentų teigia, kad padidėjo kalbų mokymosi informacijos ir paslaugų paklausa. Dažniausiai žmonės mokosi naujų kalbų kelionėms, tam kad bendrautų su savo bendruomenės nariais, taip pat, kad pagerintų įsidarbinimo galimybes.

Šiuolaikiškos viešosios bibliotekos siūlo savo skaitytojams ne tik įprastas kalbų mokymosi knygas ar pamokų garso ir vaizdo įrašus, bet ir nuotoliniu būdu prieinamas taikomąsias mokymosi programėles. Tai leidžia vartotojams jungtis prie mokymosi turinio tiesiog savo mobiliuoju telefonu tuomet, kai tai patogu. Net 84 proc. apklaustų JAV viešųjų bibliotekų siūlo nuotoliniu būdu prieinamas programas.

Kol kas apklaustoms bibliotekoms dar yra vietos tobulėti - tik apie 50 proc. naudoja socialines medijas kalbų programų viešinimui, tiek pat mini tokias paslaugas bibliotekos naujienlaiškyje.

Kalbų mokymosi paslaugos turėtų būti paklausios ne tik JAV, bet didėjant  žmonių mobilumui - įvairių šalių bibliotekose. Ar nepastebėjote didėjančio skaitytojų susidomėjimo kalbų mokymosi literatūra savo bibliotekoje?

Parengta pagal:

CHANT, Ian. Library linguistics. Iš Library Journal [interaktyvus]. 4 August 2014 [žiūrėta 2014 m. rugpjūčio 6 d.]. Prieiga per internetą: http://lj.libraryjournal.com/2014/08/digital-resources/library-linguistics/


Komentarai

Populiarūs įrašai