„23 librarians“ – naujas tinklaraštis apie bibliotekininko profesiją

Kovo 7 d. atsirado naujas bibliotekininkų internetinis dienoraštis „23 librarians“ (liet. k. - 23 bibliotekininkai) - turiniu ir

keliamais tikslais artimas „Rock‘n‘roll bibliotekininkui“. Naujasis tinklaraštis atspindės Škotijos bibliotekų praktikos aktualijas.

Tinklaraščio autorių tikslas profesiją besirenkantiesiems ar turintiems ketinimų ją keisti bei studentams atskleisti šiandienos Škotijos bibliotekų veiklos įvairovę, pasakojant tikras bibliotekininko profesijos pasirinkimo istorijas ir pristatant šio darbo kasdienybę. „23 librarians“ redaguoja kelių profesinių tinklaraščių autorė Anabel Marsh, turinti ilgametę darbo bibliotekose patirtį, internete prisistatanti kaip „apskritai imant, bibliotekininkė“. Kiti tinklaraščio bendraautoriai – skirtingose vietose dirbantys kolegos, kuriuos vienija noras papasakoti kitiems apie mėgstamą profesiją ir darbą bibliotekoje.

Pirmajame tinklaraščio įraše savo darbo dieną pristato Clare Hemsworth – dviejose valstybinėse mokyklose - Renfru vidurinėje mokykloje ir Šv. Andrejaus akademijoje, Renfrušyre, Škotija dirbanti mokyklos bibliotekininkė. Skaitykite apie jos kasdienius atradimus, mokymąsi iš lankytojų ir iššūkius čia - http://librarians23.wordpress.com/2014/03/07/clare-hemsworth/. Planuojama, kad nauji įrašai pasirodys kiekvieną savaitę – pentadieniais.

Tinklaraščio pavadinimas sietinas su panašiai vadinama bibliotekininkų tęstinio mokymo sistema - „23 things“ (liet. k. – 23 dalykai), kilusia JAV ir sėkmingai išbandytos įvairiose šalyse motyvuojant bibliotekininkus mokytis nuotoliniu būdu apie naujas technologijų galimybes bibliotekose. Ji grindžiama savarankiško mokymosi programa, kurią paprastai sudaro nedidelės apimties konkrečios užduotys. Vykdydami programą besimokantieji sužino 23 naujus dalykus, pavyzdžiui, apie žiniatinklio 2.0 panaudojimą bibliotekų darbe. Bet tęstinio mokymosi metodikos, žinoma, yra visai kita tema.

Linkiu kolegoms Škotijoje sėkmės! Neabejoju, kad internetinis dienoraštis „23 librarians“ bus įdomus ir Lietuvos bibliotekininkams, ieškantiems profesinio padrąsinimo, motyvacijos ir įkvėpimo bei įdomių idėjų praktiniam darbui.

Šaltinis:

23 librarians: Snapshots of Scotland's library and information world. Prieiga per internetą: http://librarians23.wordpress.com/ [Žiūrėta 2014 kovo 9 d.]

Komentarai

Populiarūs įrašai