Konferencijoje bibliotekininkai sėmėsi patirties iš mokslo ir verslo atstovų

Lapkričio 28 d. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vyko konferencija „Skaitmeninio turinio kūrimo ir sklaidos inovacijos“. Renginys buvo organizuojamas pagalLietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuojamą bibliotekų plėtros projektą „Kauno regiono bibliotekininkų IT kompetencijų ugdymas“.

Konferencijoje dalyvavo apie 120 žmonių: Kauno ir Marijampolės apskričių viešųjų bibliotekų specialistai, svečiai iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, iš Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių apskričių bibliotekų.

Pirmojoje konferencijos dalyje buvo aktualizuojama skaitmeninimo svarba ir apibrėžiamos ateities tendencijos. Pažangia patirtimi ir veiklos naujovėmis dalinosi mokslo atstovai. Apie skaitmeninto kultūros paveldo plėtros perspektyvas papasakojo doc. dr. Regina Varnienė, autorių teisių problemas bibliotekose aptarė Emilija Banionytė, atminties institucijų ir vartotojų bendradarbiavimo galimybes plėtojant kultūros paveldo paslaugas internete pristatė doc. dr. Zinaida Manžuch, apie elektroninių skaityklų „debesyje“ ateitį papasakojo doc. dr. Angelė Pečeliūnaitė, o apie akademinę leidybą skaitmeniniame amžiuje – Eleonora Dagienė.

Antrojoje dalyje buvo pristatomi praktiniai skaitmeninimo proceso ir elektroninių produktų sklaidos rezultatai, iššūkiai bei nauda. Veiklos patirtimi dalinosi praktikai, verslo atstovai ir bibliotekų darbuotojai.Elektroninių leidinių projektus bibliotekoms pristatė Albertas Šermokas („Asseco Lietuva“), apie elektronines knygas papasakojo Tomas Matuzevičius („Alma littera sprendimai“), VUB skaitmeninimo patirtimi pasidalino Nijolė Klingaitė-Dasevičienė ir doc. dr. Marija Prokopčik, o apie Kauno regiono nuveiktus darbus papasakojo Virginija Tamašauskienė ir Loreta Skinkienė. Konferencijos metu buvo atliekamos kūrybiškumo praktikos: idėjų generavimas ir sprendimų paieška.

Tikimasi, kad konferencijos tikslas - apžvelgti viešųjų bibliotekų iššūkius ir galimybes, įgyvendinant skaitmeninimo veiklas ir populiarinant jų rezultatus, taip pat aptarti skaitmeninio turinio kūrimo perspektyvas ir plėtros kryptis – buvo pasiektas ir Kauno regiono bibliotekininkai didžiąją dalį išgirstų žinių galės panaudoti kasdieniame darbe.

Pranešime pateiktos Kauno apskrities viešosios bibliotekos nuotraukos

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai