VISTORY - interaktyvus būdas pažinti praeitį

Šaltinis: Vistory.nl
Nyderlandų multimedijos ir dizaino kompanija Glimworm sukūrė taikomąją programinę įrangą Vistory. Ši programinė įranga netradiciškai pristato kultūros paveldą. Naudojant geolokacinę technologiją programėlė nustato vartotojo vietą keliaujant mieste ir ieško istorinių filmų, kuriuose figūruoja ši vietovė. Vartotojas gali sustabdyti vaizdo įrašo kadrą ir taip sukurti praeities nuotrauką, kurią galima gretinti ir su nuotraukomis, kurios vaizduoja dabartinį vaizdą. Nuotraukomis galima dalintis per socialinius tinklus.

Manau, puikus ir patrauklus būdas studijuoti praeitį turistams. Juk daugelis šiandien turi išmanųjį telefoną ar kitą mobilųjį įrenginį. Tiesa, programėlė veikia tik iPhone ir planšetiniuose kompiuteriuose iPad. Vistory naudoja Open Cultuur Data (Atviri kultūros duomenys) -  archyvų, bibliotekų ir muziejų tinklo, įsteigto Nyderlanduose, duomenis. Taigi, tikėtina, kad kol kas Vistory labiausiai tinkama keliaujant po Nyderlandus.

Įdomu ir tai, kad Open Cultuur Data leidžia visiems nemokamai naudoti kultūros paveldo informacijos išteklius įvairiais tikslais.

Puiki idėja, kurią galima pritaikyti plėtojant kultūros paveldo programinę įrangą.

Parengta pagal:

Vistory - the interactive historical video app [interaktyvus]. be datos [žiūrėta 2013 m. spalio 7 d.]. Prieiga per internetą: http://www.vistory.nl/index.jsp?ACTION=GOHOME&MID=1


Komentarai

Populiarūs įrašai