www.balticsealibrary.info - Virtualioji Baltijos šalių biblioteka

Žurnale "Literatūra ir menas" (2013 m. liepos 26 d., Nr. 30) pristatyta Virtualioji Baltijos šalių biblioteka (The Virtual Baltic sea library.

Tai Klauso-Jurgeno Liedtkes - vokiečių rašytojo - inicijuotas projektas, sutelkęs rašytojus ir literatūros žmones iš 11 Baltijos jūros regiono šalių - Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos, kurį finansavo Šiaurės šalių ministrų taryba ir Goethe's institutas.

Tarp projekto partnerių yra ir Biblioteca Baltica - asociacija jungianti Baltijos jūros šalių bibliotekas, turinčias paveldo kolekcijas ir vykdančias programas, susijusias su šiuo regionu. Bibliotekos, veikdamos išvien, siekia sustiprinti pastangas išsaugoti Baltijos paveldą, jį plėtoti, kataloguoti, viešinti ir padaryti prieinamu.

Daugiau apie šį projektą skaitykite: Drungytė, Erika. Baltijos šalių literatūra virtualioje bibliotekoje. Lietratūra ir menas. 2013 m. liepos 26 d., Nr. 30, p. 10. Prieiga internetu: http://literaturairmenas.lt/2013-07-26-nr-3437/999-publicistika/1565-erika-drungyte-baltijos-saliu-literatura-virtualioje-bibliotekoje

Komentarai

Populiarūs įrašai