Ar esate "(stereo)tipiškas" bibliotekininkas? Tuomet ši knyga jums

Šaltinis: Aukso pieva
Neretai knygose ir filmuose bibliotekininkas vaizduojamas kaip drovus, uždaras, tačiau be galo apsiskaitęs ir protingas personažas. Viename iš amerikietiškų nuotykių filmų net pavadintu "Bibliotekininkas", pagrindinis herojus įgijęs net 22 aukštojo mokslo diplomus (neaišku, kada jis visą tai suspėjo :).

Tačiau neretai pastebime, kad visuomenėje vertinami kitokie bet kokių specialybių, tame tarpe ir bibliotekininkų, bruožai - pasitikėjimas savimi, trikštanti energija, gebėjimas įtikinamai kalbėti, gebėjimas ir noras dirbti komandoje, nuolat būti apsuptam žmonių. Bet ką daryti, jeigu jūs esate introvertas?

Neseniai išėjo nauja Susan Cain knyga "Tyla: introvertų galia pasaulyje, kuris nesiliauja kalbėjęs", kuri gali būti naudinga ir introvertams, norintiems suprasti savo kūrybines galias, ir jų vadovams, kurie ras tinkamą būdą sudaryti sąlygas tokių žmonių kūrybiškumui atsiskleisti. Knygą lietuvių kalba galima įsigyti Lietuvos knygynuose.

Be to, autorė pasidalino savo mintimis apie introvertus TED pranešime. Anot Bilo Gateso, tai "vienas geriausių visų laikų TED pranešimų". Kviečiame pasižiūrėti: http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html. Jeigu nesuprantate angliškai, dešiniajame įrašo lango kampe galima pasirinkti subtitrus kita kalba (išskleisti meniu "Show transcript").

Apie knygą rašyta ir portale Bernardinai.lt




Komentarai

  1. Nesuprantu kodėl "introvertai", juk visada buvo vartojama sąvoka "intravertai"...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Todėl, kad taip rekomenduoja Valstybinė lietuvių kalbos komisija: http://www.lrs.lt/pls/tb/tb.result?p_text=introvertas&p_text_option=1&p_text_where=0&p_text_where=-90&p_lang_id=2&p_branch_id=0&p_status_id=0&p_display=0&p_display=-60&p_display=-30&p_display=9&p_display=32&p_display=-70&p_display=-40&p_display=-1&p_cnt=100&p_sort_ids=3%2C1

    AtsakytiPanaikinti
  3. Introvertas, gerai parašyta.
    Labai puiki knyga, visiems rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai