Knygos per „Penki TV“. „Tomas Venclova: bibliografijos rodyklė“.

Kristina Gudonytė
Vilniaus knygų mugė jau čia pat! Tikimės, kad šiųmetis jos šūkis  „Čia knygų erdvė – prisijunk!“ ir turtinga programa įkvėps Jus joje apsilankyti! Gyvendami mugės nuotaika, šią savaitę siūlome pasižvalgyti po gausų renginių kalendorių, bei sužinoti kokią renginių programą paruošė mums Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Visuomenės veikėjas, politikas, akademikas Leonidas Donskis pasidalijo mintimis apie knygą, kuri lydi jį nuo paauglystės ir kurioje kiekvienu gyvenimo etapu jis atranda vis kitokių dalykų.

Taip pat kviečiame žiūrėti interviu su mūsų kolega Luku Devita, kuris tęsia savo keliones, tyrinėdamas psichodelinės muzikos ir kultūros poveikį kūrybingumui bei įkvėpimui. Jo knygoje „Garso gėlės“ nagrinėjamos 7-ojo dešimtmečio Ameriką ir Jungtinę Karalystę menančios temos: hipių sąjūdis, psichodelinė muzika, roko poezija.

Kviečiame susipažinti ir su nauja bibliografijos rodykle. Tomo Venclovos bibliografija tai gražus stabtelėjimas apžvelgiant vieno asmens išties turtingą kūrybinio kelio atkarpą, tam tikras pasididžiavimas savo tautos žmogumi tiek bibliografijos sudarytojams, tiek kiekvienam, kam rūpi ne tik literatūrinis paveldas, bet ir bendražmogiškos tautinės vertybės.

Kviečiame žiūrėti: http://penki.lt/lt/Knygos-per-Penki-TV-Garso-geles.video?id=244364

Komentarai

Populiarūs įrašai