Šilti pokalbiai su Lena Eltang ir Kaari Utrio laidoje „Knygų apžvalga“

Šios savaitės laidoje „Knygų apžvalga“ Jūsų laukia daug įdomių susitikimų. Pirma laidos viešnia – suomė Kaari Utrio, knygų „Varinis paukštis“ ir „Ievos dukterys“ autorė. Ne tik puikiai plunksną valdanti ir istoriją išmananti rašytoja neseniai Suomių ambasados kvietimu atvažiavo į Lietuvą, kur jos knygos sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo.

Kita „Knygų apžvalgos“ viešnia – daugelį apdovanojimų pelniusi Rusijoje gimusi, tačiau jau daugiau nei 20 metų Lietuvoje gyvenanti rašytoja Lena Eltang. Jos romanas „Akmeniniai klevai“ „ne iš tų, kur aprašo gyvenimą. Jis iš tų retų, kuriais rašomas pats gyvenimas“. Taigi kviečiame žiūrėti interviu su pirmąja premijos „Naujoji rusų literatūra“ laureate Lena Eltang bei pasinerti į be galo gražų jos romaną.

Taip pat kviečiame žiūrėti reportažą iš praūžusios „Nacionalinės bibliotekų savaitės“ – jos įspūdžiai iki šiol džiugina ir šildo ne vieną bibliotekos lankytoją. Šį kartą Jums pristatome reportažą iš Lietuvos technikos bibliotekos ir supažindiname su ten vykusiais renginiais, ekskursijomis bei bandome atskleisti šios bibliotekos ypatumus ir išskirtinumą.

Tradiciškai Jūsų laukia populiariausių knygų penketukas ir konkursas knygai laimėti. Šį kartą siūlome laimėti knygą apie motociklizmo istoriją Lietuvoje „Bikestory.LT“, kurią parašė žinomas žurnalistas ir motociklų gerbėjas Rimas Bružas.

Turite klausimų, pageidavimų ar pasiūlymų? Susisiekite su mumis knygos@penki.tv arba tel. (8 5) 266 4522.

Komentarai

Populiarūs įrašai