Search Education - Google ėmėsi informacinio raštingumo mokymų?

Google paskelbė naują paslaugą - Google Search Education (Google paieškos mokymai), kuri skirta padėti studentams ir moksleiviams išmokti visomis Google paieškos įrankių galimybėmis. Kaip žinia, Google siūlo daugybę paslaugų. Bet ar mes visi žinome apie jas ir mokome jomis naudotis?

Google Search Education, http://www.google.com/insidesearch/searcheducation/index.html
Svetainėje Google Search Education  pateikiami pamokų planai, garso ir vaizdo mokymų įrašai, konkursai. Mokomoji medžiaga suskirstyta pagal įvairius gebėjimų lygius - pradžiamokslį, vidutinio sunkumo užduotis ir medžiagą pažengusiems.

Manau, bibliotekininkai gali pritaikyti šią medžiagą ir savo informacinio raštingumo mokymais. Kiekvienas pasakys, kad naudojasi Google - bet ar, iš tiesų, kiekvienas moka meistriškai pasinaudoti visomis Google galimybėmis? Tą provokuojantį klausimą galima užduoti ir bibliotekų skaitytojams.

Parengta pagal:

CRAMER, T. Google trains students with Search Education. Resourceshelf [interaktyvus]. 8 May, 2012 [žiūrėta 2012 m. gegužės 9 d.]. Prieiga per internetą: http://web.resourceshelf.com/go/resourceblog/68741

Komentarai

Populiarūs įrašai