Laidoje „Knygų apžvalga“ – dėmesys geriausiems bibliotekininkams ir lietuvių skaitymo įpročiams

Šios savaitės laidoje kviečiame žiūrėti Kultūros ministerijos išrinktų geriausių 2011 metų bibliotekininkų apdovanojimo ceremonijos akimirkas. „Knygų apžvalga“ kūrybinė komanda sveikina nugalėtojus ir dėkoja visiems bibliotekų darbuotojams už nuoširdų darbą bei skaitymo tradicijų puoselėjimą!

Taip pat laidoje kviečiame susipažinti su balandžio mėnesį „Alma littera“ užsakymu atliktu lietuvių skaitymo įpročių tyrimu bei sužinoti, kokiomis priemonėmis siūloma didinti skaitymo lygį Lietuvoje.

Laidoje taip pat išgirsite interviu su Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos direktoriumi Juliumi Niedvaru apie knygą „Pinigų triumfas: finansai pasaulio istorijoje“. Knygoje „Pinigų triumfas“ istorikas Niallas Fergusonas teigia, jog finansai yra žmonijos pažangos pagrindas. Jis parodo, kad finansų istorija – visos istorijos pamatas. Tam, kad civilizacija žengtų į priekį, kredito ir skolinimo raida buvo ne mažiau svarbi nei bet kuri technikos naujovė – nuo senovės Mesopotamijos iki dabartinės Kinijos. Tačiau svarbiausia finansų istorijos pamoka yra ta, kad anksčiau ar vėliau kiekvienas burbulas sprogsta: atsiranda daugiau pardavėjų „lokių“ nei pirkėjų „bulių“, o godumas virsta baime. Taigi, ši knyga – puiki proga susipažinti su pinigų ir finansų istorija.
Tradiciškai laidoje Jūsų laukia populiariausių knygų penketukas bei galimybė laimėti Isabel Allende knygą „Begalis planas“.

Turite klausimų, pageidavimų ar pasiūlymų? Susisiekite su mumis knygos@penki.tv arba tel. (8 5) 266  4522.

Komentarai

Populiarūs įrašai