Biblioteka "debesyje" - nauji e.knygų prieigos sprendimai

Šaltinis: American Libraries Magazine
JAV kompanija 3M pradėjo platinti naują e.knygų skolinimo sistemą - e.knygų biblioteką, sukurta panaudojant debesų kompiuterijos (angl. cloud computing) technologijas. Vartotojas gali jungtis prie šios virtualios e.knygų bibliotekos iš bet kurios vietos ir  praktiškai bet kuriuo prietaisu (kompiuteriu, planšetiniu kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ir kt.). Prisijungęs prie savo virtualios paskyros vartotojas gali rinktis ir skaityti e.knygas. Pažymėtina, kad pradėti skaitymą galima naudojant vieną prietaisą, o baigti - naudojant kitą įrenginį. Kadangi programinė "debesų" bibliotekos įranga suderinama su įvairiais prietaisais, išliks net vartotojo įdėti virtualūs žymekliai.

Kompanija sukūrė e.knygų skolinimo terminalą, kuriame vartotojas taip pat galės pasirinkti knygą. Pasirinkus knygą, ji tampa prieinama virtualioje vartotojo paskyroje ir gali būti skaitoma naudojant įvairius vartotojo turimus įrenginius - e.skaitykles, išmaniuosius telefonus ir kt.

3M jau platina savo sistemą JAV bibliotekose, galima pasižiūrėti pristatymą.

Parengta pagal:

BANE, K. 3M cloud library ebook lending service. American Libraries Magazine [interaktyvus]. 14 May 2012 [žiūrėta 2012 m. gegužės 24 d.]. Prieiga per internetą: http://americanlibrariesmagazine.org/solutions-and-services/3m-cloud-library-ebook-lending-service

Komentarai

Populiarūs įrašai