Fantastiška istorija apie knygų galią

Trumpa istorija apie meilę, rašymą,gyvenimą ir knygų galią. Nors kai kurie kritikai šį filmą vadina senamadišku, tačiau niekas nepaneigs, jog filmo žinutė šiandien, kai vis daugiau kalbama apie popierinės knygos išnykimą, yra ypatingai reikšminga. Įdomu tai, jog filmas sukurtas naudojant įvairias animacijos technikas (pvz.: miestui pavaizduoti buvo sukurtas didelis maketas).
Šis trumpametražis filmas įvertintas 13-a svarbių kino industrijos apdovanojimų.
Kviečiu jį įvertinti ir visus tinklaraščio skaitytojus!

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Filmo internetinėje svetainėje rasite nuotraukų iš filmavimo scenų.

Gero žiūrėjimo!

Komentarai

  1. Tikrai puikus filmukas :) Sužavėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei jau apie filmus, tai rekomenduočiau pasižiūrėti prancūzišką „La tête en friche“ (2010), kurio pavadinimas į anglų kalbą išverstas “My afternoon with Marguerite” (liet. k. - Mano popietės su Margarita).
    Jei trumpai, tai istorijai apie tai, kaip pagrindinio veikėjo (Gérard Depardieu) gyvenimas keičiasi, pradėjus skaityti knygas ir įveikti skaitymo „negalią“ kartu su miestelio parkelyje sutikta inteligentiška devyniasdešimtmete moterimi.

    Kitas nerealus prancūziškas filmas, kuriame „vaidina“ skaitymas – „Ežio elegancija“ („L’Hérisson“, režisierė Mona Achache, 2009). Jis sukurtas pagal to paties pavadinimo rašytojos Muriel Barbery knygą (beje, 2010 metais ji buvo išleista lietuvių kalba).

    AtsakytiPanaikinti
  3. The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore laimėjo Oskarą!
    Dėkui už filmų rekomendacijas, kurios jau įtrauktos į "must-see" sąrašą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai