Raginimai skaityti grafiti stiliumi

Atsitiktinai viename socialiniame tinkle dėmesį patraukė australų skaitymo skatinimo iniciatyvos įrašas, raginantis pasižiūrėti nuotraukų rinkinį „Skaitymo grafiti“ (Read Graffiti): http://www.walkingpaper.org/4478.

Man pasirodė įdomu, todėl sumaniau parašyti į tinklaraštį. Smalsu, kokie žmonės tokius įrašus kuria. Gal bibliotekininkai, kaip Aaronas, autorius tinklaraščio „Walking paper“ (laisvai išvertus - vaikštantis dokumentas ), kuriame nuotraukas su grafiti įrašais aptiko australai. Aaroną aš pažįstu - sutikau prieš kelerius metus kažkokiame darbiniame susitikime. Aaronas tada paprašė išsiųsti projekto „Bibliotekos pažangai" užrašinę savo kolekcijai su bibliotekomis susijusių dizaino pavyzdžių.

Šiaip, argi ne puiki idėja bibliotekoms – skaityti skatinantys grafiti!? Tereikia tik rasti netoliese kokį nefunkcionalios sienos „gabalą“ ir surengti grafiti meistrų varžytuves, žinoma, gavus leidimus gatvės piešiniams. O gal matėte, kokių vietinių gatvės meno pavyzdžių, reklamuojančių knygas ir skaitymą? Nufotografuokite ir pasidalinkite...

Įdėtos nuotraukos, kuri yra įtraukta į Walking Paper tinklaraščio grafiti rinkinį, autorius - dogslobber, jo Flickr paskyroje nurodyta, kad nuotrauka daryta 2011 m. lapkričio 26 d. Prieiga per internetą: http://www.flickr.com/photos/smashimus/6418891201/in/set-72157628209188473

Komentarai

  1. Labai puiki mintis, reiketu nesustoti ir kad tai neliktu tik pasvarstymas internete. Yra jaunuoliu, kurie dziaugtusi galimybe piesti, o piesinys tikrai traukia aki.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai