Apie skaitmeninimą tikroviškai: realių projektų patirtis, iššūkiai ir sėkmės veiksniai

Šaltinis: http://www.metro.org/
Niujorko bibliotekų taryba (angl. Metropolitan New York Library Council), nepelno organizacija, besirūpinanti bibliotekų paslaugų plėtra, 2010 m. paskelbė įdomią knygą - Skaitmeninimas realiame gyvenime: pamokos išmoktos mažuose ir vidutinio dydžio skaitmeninimo projektuose. Šioje knygoje pateikiami 34 skaitmeninimo bibliotekose (daugiausia pavyzdžių), archyvuose, muziejuose ir kitose institucijose atvejai. Atvejai aprašo iššūkius, iškilusius vykdant projektus, rastus sprendimus, naujuosius atradimus ir sėkmingą patirtį. Nemažai pavyzdžių byloja apie bendradarbiavimą - pastaruoju metu bendradarbiavimas tarp atminties institucijų, su kitomis organizacijomis įskaitant verslo sektoriaus atstovus, tampa pagrindiniu reikšminiu žodžiu, apibūdinančiu skaitmeninimo projektus.

Knygai populiarinti skirtas tinklaraštis, kuriame galima paskaityti ištraukas iš atskirų atvejų arba atsisiųsti ištisus skyrius. Tinklaraštyje siekta palaipsniui paskelbti visus knygos skyrius.

Lietuvoje vyksta nemažai skaitmeninimo projektų ir jie neapsiriboja nacionalinės reikšmės iniciatyvomis. Todėl ši knyga naudinga viešosioms ir akademinėms bibliotekoms ir kitoms institucijoms, kurios ieško naujų minčių ir įkvėpimo kuriant ir realizuojant savo skaitmeninimo idėjas.

Kviečiame skaityti!

Komentarai

Populiarūs įrašai