Ar vaikai nebenori knygos dovanu?

http://www.vaikusvajones.lt/
Dėkojame mūsų nuolatinei skaitytojai Simonai Ž. už klausimą diskusijai. Tas klausimas kilo peržiūrėjus svetainę Vaikų svajonės, kurioje pateikiami sunkiai besiverčiančių šeimų vaikų išsvajoti žaislai, daiktai ir daugelis kitų dalykų. Projektas turi kilnų tikslą - prieš šventes išpildyti vaikų svajones. Peržiūrėjus sąrašą pamačiau daug tokių pageidavimų - mobiliųjų telefonų, žaidimų, apsilankymų vandens parke, lėlių, bet nepavyko rasti knygų ar e.skaityklių.

Kodėl taip yra? Kviečiame padiskutuoti ir jus. Ar tai siejasi su sunkiais išbandymais ir nepritekliais, kurie skatina norėti tų daiktų, kuriuos turi kiti, ar tiesiog knyga - tai nebemadinga svajonė?

Norėčiau, kad diskusijos tikslą suprastumėte teisingai - ja nesiekiame paskatinti eilinį kartą nuskambėsiančios išvados, kad jaunimas neskaito. Gal verčiau paskatinti pagalvoti, kas gali paversti skaitymą vaikams patraukliu užsiėmimu.

Taip pat tikiuosi, kad peržiūrėję svetainę ir padiskutavę, kai kas iš jūsų nutarsite išpildyti bent vieną nedidelę vaiko svajonę :).

Komentarai

  1. vaikų svajonių sąraše nėra knygos ne dėl to, kad vaikai neskaito. Manau, kad svajoja jie apie didelius, spalvotus ir atraktyvius dalykus.
    Ir dar dėl to,bet kad ir ką bekalbėtumėm, KNYGA yra nesunkiai prieinama.Vis dėlto beveik kiekvienas vaikas gali gauti knygą bibliotekoje ar pas draugą. O ir vaikiškos knygos Lietuvoje vis dar nėra tokios patrauklios ir išradingos, kaip didžiųjų šalių ( dėl tiražo menkumo).
    O svajoma dažniausiai apie sunkiai pasiekiamus arba net nepasiekiamus dalykus:))
    Juk svajoti pavojinga, nes svajonės išsipildo:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku, knyga šiandienos aplinkoje yra pernelyg kasdieniškas daiktas, kurį galima įsigyti knygyne arba pasiskolinti iš bibliotekos. Taigi kaip daiktas tikrai ne svajonių kategorija, bet kaip istorija, turinys, idėja, tam tikras autorius, patirtis, nuotykis tikrai gali pakilti į svajonių lygą. Manau, kad knygas reikia kitaip "pardavinėti" ir vaikams, ir suaugusiems...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai