"Žalioji" biblioteka be bibliotekininkų

Nuotr. iš Focus Taiwan
Prieš kelias dienas Taipėjuje (Taivanas) buvo atidaryta neįprasta viešoji biblioteka. Biblioteka - tai ekologiškas pastatas vidury miesto parko, pastatytas laikantis visų aplinkosaugos ir energijos taupymo reikalavimų. Neįprastas sprendimas - tai biblioteka be bibliotekininkų, t.y. vartotojai gali naudotis biblioteka savarankiškai, pasitelkdami skaitytojo pažymėjimą. Tai leidžia bibliotekoje įrengta RFID sistema.

Bibliotekoje skaitytojai ne tik galės gerai praleisti laiką, bet ir daugiau sužinoti apie aplinkos apsaugos, taupaus naudojimosi energijos šaltiniais principais. Biblioteka skirta propaguoti "žaliąsias" idėjas.

Įdomu ir tai, kad tokia biblioteka be aptarnaujančio personalo, jau ketvirtoji. Visose bibliotekose, kuriomis skaitytojai naudojasi savarankiškai, nepastebėta vandalizmo ar vagystės atvejų.

Parengta pagal:


Taipei opens public library that redefines 'green'. In  Focus Taiwan [interaktyvus]. 2011-10-29 [2011 m. spalio 31 d.]. Prieiga per internetą: http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aALL&ID=201110290016

Komentarai

Populiarūs įrašai