Skleiskime Lietuvos bibliotekininkystės publikacijas E-LIS talpykloje


Sveiki mieli kolegos, profesoriai, dėstytojai, lektoriai ir visi bibliotekininkystės ir informacijos mokslo specialistai!

Norime Jums priminti ir informuoti, kad Nacionalinė biblioteka 2011 m. balandžio mėn. tapo tarptautinės atvirosios prieigos talpyklos E-LIS nacionaline redaktore.  

E-LIS (http://eprints.rclis.org/) – tai nepelno siekianti didžiausia tarptautinė bibliotekininkystės ir informacijos mokslo dokumentų talpykla. E-LIS talpykloje yra daugiau kaip 12 tūkst. mokslo darbų iš 96 pasaulio valstybių. Į E-LIS talpyklą galima kelti ir lietuvių kalba publikuotus ir nepublikuotus bibliotekininkystės ir informacijos mokslo darbus. E-LIS talpyklos tikslas yra archyvuoti ir saugoti viso pasaulio bibliotekininkystės ir informacijos mokslo darbus elektroniniu būdu vienoje vietoje.

Kviečiame Jus visus savo parengtus mokslinius darbus kelti į E-LIS ir tokiu būdu viešinti Lietuvos bibliotekininkystės mokslą tarptautiniu mastu. Jūsų darbus galės skaityti, naudoti mokslo tikslams ir cituoti kitų pasaulio šalių bibliotekininkystės ir informacijos specialistai, didinsite ne tik savo, bet ir Lietuvos bibliotekininkystės mokslo prestižą ir matomumą nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Būkite pirmieji Lietuvos specialistai paskelbę savo darbą tarptautinėje dokumentų talpykloje E-LIS! Pirmojo darbo autoriaus laukia saldi premija :)

P.S.: Maloniai prašome šia informacija pasidalinti su kolegomis.

Susidomėję ir norintys sužinoti daugiau informacijos, kreipkitės el. paštu į Nacionalinės bibliotekos atstoves Agnę Daujotaitę a.daujotaite@lnb.lt arba Laurą Šimkutę l.simkute@lnb.lt.

Parengė Laura Šimkutė

Komentarai

Populiarūs įrašai