Saitynas 2.0 mokymui ir mokymuisi

Kaip žinia, vartotojų mokymai yra neatsiejama bibliotekininko darbo dalis. Be to, daugelis bibliotekininkų glaudžiai bendradarbiauja su pedagogais. Bibliotekininkams, norintiems sukurti ir įgyvendinti modernias mokymo programas, siūlome pasinaudoti saityno 2.0 įrankiais. Pastebėta, kad socialinio saityno priemonių, pavyzdžiui, vikio svetainių, tinklaraščių ir kt., taikymas mokymo procese, padeda labiau sudominti besimokančius, suteikti jiems galimybę mokytis aktyviai, padidina sąveiką tarp besimokančiųjų ir pedagogo.

Įdomus šaltinis bibliotekininkams ir pedagogams, pasiryžusiems taikyti saityno 2.0 priemones savo veikloje - Europos Komisijos finansuojamas projektas Web 2.0: European Resource Center (liet. Saitynas 2.0: Europinis išteklių centras). Projektu ketinama palengvinti socialinio saityno priemonių galimybių mokymosi procese įsisavinimą bei padėti pedagogams rasti įdomių būdų šiuos įrankius pritaikyti mokymo procese.

Projekto svetainėje rasite sėkmingos praktikos pavyzdžių, literatūros apie socialinio saityno taikymo sąrašą, nuorodas į metodines rekomendacijas. Be to, tie, kas jau išbandė socialinį saityną praktiškai, gali įkelti į svetainę savo iniciatyvų aprašymą.

Rekomenduojame susipažinti su projekto svetaine ir pasiūlyti jį savo kolegoms.

Komentarai

Populiarūs įrašai