Bibliotekos tinklaraštis „Kelionė su knyga“ kviečia keliauti knygų ir kūrėjų pėdsakais

Šiuo metu Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka turi tris tinklaraščius: Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“, tinklaraštį „Vaikas ir knyga“, sveikatinimo projekto „Sveikata išmintingųjų honoraras“  ir dabar pristatomą „Kelionę su knyga“. Visi trys – skirtingi savo pobūdžiu, informavimo tikslu, tiksline auditorija.

Naujasis tinklaraštis - kelionė. Tinklaraštis, susiejantis geografiją ir literatūrą. Kartais geografija nukelia ten, kur veda literatūra – į problemas, kartais visuomenės, kartais vidines. Esame priešingybė greitam tempui, maistui, apžvalgai. Norime žvelgti gilyn, o susikaupimas reikalauja ir laiko, tad pristatome ir kokį smagų dalykėlį, kuris simbolizuoja šalį, tarkime ypatingą skanėstą.

Pasirinktas tinklaraščio formatas leidžia apžvelgti anksčiau išėjusias knygas pasirinktąja tematika, populiarinti literatūrą, kuri, praėjus pirmajai susidomėjimo bangai nugula bibliotekos lentynose. Būtent šį tinklaraščio formatą paskatino kurti skaitytoja, ieškojusi savo moksleiviams aktualia tema – smurtas ir patyčios mokyklose. Tačiau į galvą lindo tik viena, neseniai išėjusi knyga – J. Picoult „Devyniolika minučių“. Suvokimas, kad ilgos paieškos rezultatai vėl nuplauks į nebūtį, ragino įamžinti savo darbo rezultatus. Tų temų, manau daugės ir daugės.

Žinoma, ne mažiau svarbus ir asmeninis tinklaraštininkės pomėgis - kelionės. Tačiau jų būna tik per mažai. Lieka tik svajonės ir planai „iš pirmos pensijos“... Šios svajonės irgi dedamos į tinklaraštį, kartu pristatant ir tos šalies kultūrą ir literatūrą. Arba – pažinti šalį per jos literatūrą.

Dar vienas esminis literatūros bruožas – gilinimasis į žmogų, taigi – keliauti į save – neišvengiama. Pristatysime ir knygas psichologijos tematika (orientuojantis į grožinę literatūrą).

Internete vietos užteks!

Parengė Živilė Snicorytė
Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka

Komentarai

  1. Visai neseniai skaičiau „Devyniolika minučių“ - tikrai gera knyga, rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai