Keliai, atvedę mane į bibliotekininkystę: vikio svetainė

2009 m. spalį startavo vikio svetainė Bibliotekininkystės kelių projektas. Tai projektas, inicijuotas pačių bibliotekininkystės specialistų, kurie siekia suvienyti visus tuos, kurie vienaip ar kitaip papasakojo internete apie savo patirtį, pasirinkimus, kurie atvedė juos į bibliotekininkystę, arba norėtų tą padaryti. Bibliotekininkystės specialistai, papasakoję apie save tinklaraščiuose ar interneto svetainėse pateikia į jas nuorodas. Tie, kas neturi tinklaraščio gali sukurti savo viki tinklapį projekto svetainėje.

Projekto svetainėje apie savo pasirinkimus pasakoja žmonės, kuriuos sieja su bibliotekininkyste gana įvairūs ryšiai - tai bibliotekininkai, įvairių bibliotekų rūšių vadovai, žinių vadybininkai, įvairių nacionalinių bibliotekininkystės programų konsultantai, akademinės bendruomenės atstovai. Tiems, kas nori pasidomėti profesijos kelių įvairove ir galimybėmis, tikrai bus nemažai pavyzdžių ir pasakojimų apmąstymams. Nemažai karjeros kelių istorijų pateikė Jungtinės Karalystės profesionalai, tačiau netrūksta ir kitų šalių pavyzdžių - Kanados, Izraelio, JAV, Rumunijos, Belgijos ir kt.

Tai gana išsamus ir visapusiškas profesinių pasirinkimų patyrimų šaltinis. Svarbiausia, kad viskas "iš pirmų lūpų". Tiems, kas renkasi profesinį kelią turėtų būti labai įdomu susipažinti.

Parengta pagal:

The Library Routes Project [interaktyvus]. 2011 [žiūrėta 2011 m. rugpjūčio 27 d.]. Prieiga per internetą: http://libraryroutesproject.wikkii.com/wiki/Main_Page

Nuotrauka iš:

The wikiman, http://thewikiman.org/blog/?p=152

Komentarai

Populiarūs įrašai