BOBCATSSS 2012 kviečia teikti pranešimus

2012 m. jubiliejinė BOBCATSSS (tarptautinio bibliotekininkystės ir informacijos dėstytojų ir studentų simpoziumo) konferencija vyksta Amsterdame. BOBCATSSS švęs 20-uosius gyvavimo metus. Jau dabar organizatoriai kviečia potencialius autorius siūlyti pranešimus, seminarus, stendinius pranešimus.

2012 m. simpoziumo tema "Informacijos e.judėjimas" (angl. Information in E-motion). Ši tema skirta apmąstyti ir diskutuoti apie įvairiausius pokyčius, atradimus, kuriuos apibendrintai galime pažymėti priedeliu "e.", t. y. elektroninis, skaitmeninis. Pagrindinės simpoziumo temos:

E.medijos judėjimas - tema skirta įvairiems prietaisams, formatams bei būdams naudotis informacija šiuolaikiniame pasaulyje. Tai praturtinta realybė, mobilieji įrenginiai ir kt., kurie naudojami informacijos prieigai, mokymuisi ir kitais tikslais.

Organizacija 2.0 - ši rubrika kviečia apmąstyti, kaip šiuolaikinės organizacijos prisitaiko prie pokyčių, kaip pasitelkia naujas bendradarbiavimo, mokymosi ir darbo organizavimo priemones siekiant dalytis, saugoti ir skleisti informaciją.

Mano informacija - tema atkreipia dėmesį į tai, kad vis daugiau vartotojų dalijasi informacija socialiniuose tinkluose. Daugybė informacijos apie įvairius gyvenimo aspektus tampa viešai prieinama internete. Organizatoriai kviečia diskutuoti apie tokius probleminius klausimus kaip informacijos privatumas ir informacijos apie vartotojus galimas panaudojimas įvairiais tikslais bei tokio panaudojimo pasekmės.

Viešosios informacijos prieiga - organizatoriai skatina diskutuoti apie e-valdžios paslaugų plėtrą ir valdymo institucijų įsipareigojimą užtikrinti prieigą prie viešosios informacijos, kas būtina demokratiniams procesams užtikrinti.

Taigi laikas pradėti mąstyti apie pranešimus. Galbūt, rašote kursinį darbą ir atlikote įdomų tyrimą, puikiai arba gerai apgynėte bakalauro darbą, dalyvaujate projekte, apie kurį norėtumėte papasakoti užsienio kolegomis? Susisiekite su Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto dėstytojais ir parenkite pranešimą.

Pranešimų santraukas galima teikti iki spalio 1 d. Visą informaciją apie reikalavimus pranešimų santraukoms ir kitą organizacinę informaciją rasite BOBCATSSS simpoziumo svetainėje http://www.bobcatsss2012.org.

Komentarai

Populiarūs įrašai