Kretingos miesto šventės metu viešoji biblioteka persikėlė į Rotušės aikštę... Kol kas laikinai :)

2011 m. birželio 11 d., šeštadienį, Kretingos Rotušės aikštėje visus užeiti kvietė biblioteka. Negalite patikėti, nes manote, kad Kretingos viešoji biblioteka veikia Vilniaus gatvėje, o naujojo bibliotekos pastato statybos, planuotos užbaigti dar pernai – visiškam štilyje. Ne, aš tikrai nieko nesupainiojau, pasižiūrėkite į nuotraukas.






Rotušės aikštėje miesto šventės metu miestiečius ir svečius biblioteka kvietė į palapinę. Kretingos savivaldybės Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos darbuotojai kartu su savanoriais, projekto „Bibliotekos pažangai“ atstovais parengė įdomių užsiėmimų – interaktyvų mokomąjį žaidimą apie saugų internetą, bendrai sprendžiamą kryžiažodį, piešinių ir ketureilių konkursus, Kretingos kraštui skirtą viktoriną, klausimų apie bibliotekos paslaugas ir šios profesijos atstovus turnyrą... Palapinės kampe buvo ir viešos prieigos kompiuterių ir nemokamas internetas. Visai kaip ir bibliotekoje – daug erdvių įvairiai veiklai. Užsuko ir maži, ir jauni, ir jau patyrę – vietos politikai, vienuoliai, kultūros darbuotojai, mokytojai, studentai ir miesto svečiai, pavyzdžiui, iš Šiaulių... Ir ginčijosi, ir spėliojo, ir naršė internete – koks kalnas Lietuvoje aukščiausias, kaip vadinasi bibliotekoje vieta, skirta knygoms ir spaudai skaityti, kas ryškiausiai šviečia Saulės sistemoje... Šnekėjosi, mokėsi, ganė akimis kitus, stebėjo piešiančius, atsakinėjančius į klausimus, plačiais mostais skirstančius pavojingą ar saugų elgesį internete – į kairę – tai kas kenkia, į dešinę – kas teisinga, tarsi atliktų rytietiškos mankštos pratimus. Sunkiausia visiems buvo padaryti klaidą, apsirikti arba prisipažinti – „nežinau teisingo atsakymo“. Bet tai tikrai nebaisu, nes visi žaidimai ir Raganiukės teatro spektaklis visiems priminė, kad atsakymus į daugelį klausimų galima rasti bibliotekoje. Tik todėl jos veiklą iš viešųjų lėšų finansuoja savivaldybė! Iki šiol atidėliojusiems apsilankymą bibliotekoje, pastaroji pati atvėrė duris bene patogiausioje vietoje ir patogiausiu laiku - pagrindinėje miesto aikštėje tradicinės šventės metu.

Miesto šventės šurmulyje išgirdau ir gerų gandų, kad jau greitai statybininkai grįš į aikštės kampą prie jau minėto pusiau pastatyto viešosios bibliotekos mūro. Neabejoju, kad už kelerių metų jis virs Kretingą išskiriančiu viešuoju pastatu, naujoviška viešąja biblioteka – kviečiančia užsukti mokytis, skaityti ar tiesiog ten būti. Šiandien mūsų miestuose ir miesteliuose tiek nedaug viešų erdvių, kur galime būti už dyka.

Komentarai

Populiarūs įrašai