Skaitmeninis konsultavimas: ar bibliotekininkai pasiruošę?

Šiuolaikiniai vartotojai dažniausia teikia pirmenybę skaitmeniniams ištekliams. Bibliotekos, neatsilikdamos nuo naujausių tendencijų, įsigija, prenumeruoja ir teikia aukštos kokybės skaitmeninių išteklių - duomenų bazių, enciklopedijų, e.knygų - prieigą. Atrodytų, niekas neturėtų trukdyti vartotojui aktyviai naudotis bibliotekos pasiūlytais skaitmeninėmis gėrybėmis.

Tačiau šiandien britų laikraštis The Guardian pateikė kitokių duomenų. Laikraštyje paskelbtame straipsnyje kalbama apie Enfieldo viešųjų bibliotekų informacijos vadybininko Peterio Brauno eksperimentą. Peteris pastebėjo, kad nepaisant to, jog bibliotekos teikia prieigą prie įvairių naudingų išteklių (pavyzdžiui, teisės ir verslo duomenų bazių), jie menkai naudojami. Kai kuriuose duomenų bazėse per ištisus metus paieška atliekama vos apie 100 kartų.

Aiškindamasis tokios situacijos priežastis P. Brownas kartu su kolegomis atliko tyrimą - slapta teikė užklausas Enfieldo bibliotekų darbuotojams. Paaiškėjo, kad net 30% darbuotojų negali padėti nuotoliniams vartotojams susirasti ir tinkamai pasinaudoti informacija bibliotekų teikiamuose skaitmeniniuose šaltiniuose. Jie paprasčiausiai nežinojo, kokių išteklių prieigą teikė bibliotekos ir kaip jais naudotis.

Išspręsti šią problemą padėjo daugiau, negu metus, trukę mokymai, skirti 150 bibliotekų darbuotojams. Mokymuose darbuotojai daugiau sužinojo apie skaitmeninius išteklius. Visa informacija buvo suskirstyta į teminius blokus (pvz., laikraščiai ir periodiniai leidiniai, verslo ir teisinė informacija ir kt.). Mokymai taip pat padėjo išsiaiškinti, kad dalis darbuotojų negalėjo atlikti elementarių veiksmų naudojantis kompiuteriu. Tokie darbuotojai dalyvavo papildomuose mokymuose, kad pašalintų šią problemą.

Mokymai pateikė apčiuopiamus rezultatus. 2010-2011 m. naudojimasis bibliotekų skaitmeniniais ištekliais padidėjo net 375%. O mokymų kaštai buvo minimalūs. Šiuo metu P. Brownas skleidžia Enfieldo bibliotekų patirtį kitoms Londono apylinkių bibliotekoms.

Parengta pagal:

SAY, Mark. Enfield boosts digital reference role. Guardian.co.uk [interaktyvus] 25 May 2011 [žiūrėta 2011 m. gegužės 25 d.]. Prieiga per internetą: http://www.guardian.co.uk/government-computing-network/2011/may/25/enfield-digital-refence-library-staff-training-increases-usage

Komentarai

  1. Pas mus irgi kartais abejojama, ar skaitytojams reikia duomenų bazių, nes jie esą nenori naudotis. Sunku patikėti, nes kiek pasiūlau dirbdama abonemente (nors su užklausomis susiduriu retai, nes dirbu žemiausioje grandyje), beveik nė vienas neatsisako. Jei darbuotojas nemokės naudotis, kažin ar pasiūlys vartotojui, nes gali bijoti susilaukti klausimų apie naudojimą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai