Ką ir kaip skaito JAV, Kanadoje, Jungtinėje Karalystėje ir Australijoje

Tarptautinės knygos ir autorių teisių dienos (balandžio 23 d.) proga vienas iš įtakingų e.knygų skaityklių gamintojų Sony Electronics paskelbė šių metų kovo mėnesį atliktą skaitymo tyrimą. Tyrime analizuota keturių šalių - JAV, Kanados, Jungtinės Karalystės ir Australijos - skaitytojų pomėgiai ir įpročiai. Iš kiekvienos šalies apklausoje sudalyvavo po 500 respondentų.

Paaiškėjo įdomūs faktai apie šių šalių skaitytojus:
  • Visose šalyse knygų pasirinkimą lemia populiarių asmenybių, ypač pramoginių laidų vedėjų, komedijinių aktorių ir kitų žinomų asmenų skaitomos knygos ar rekomendacijos.
  • Viena iš mylimų knygų, kurią visi keturių šalių tėveliai pasiryžė perduoti savo vaikams, buvo - Mikė Pukuotukas. Kitos mylimiausios knygos įvairiose analizuotose šalyse skyrėsi, tik šio kūrinio atžvilgiu buvo pasiektas sutarimas.
  • Visų tirtų šalių skaitytojų vienas iš mylimiausių personažų - įžymusis detektyvas Šerlokas Holmsas.
Deja, nepavyko rasti nuorodos į visą studijos tekstą. Kitos įdomios įžvalgos apie JAV skaitytojus atskleidė, kad daugiausia amerikiečiai skaito miegamajame savo lovoje, didžiausią įtaką jiems padariusi knyga - Biblija, o populiariausias kūrinys, pralenkęs ir pačią Bibliją - knygų serija apie Harį Poterį.

Parengta pagal:

Ellen Degeneres and Dr. Seuss Rule the Reading World, According to Sony's Digital Reader Study. PR Newswire [interaktyvus]. April 2011 [žiūrėta 2011 m. balandžio 26 d.]. Prieiga per internetą: http://www.prnewswire.com/news-releases/ellen-degeneres-and-dr-seuss-rule-the-reading-world-according-to-sonys-digital-reader-study-120444279.html

Komentarai

Populiarūs įrašai