Plati dirva bibliotekų veiklai

Rašyti apie Alytaus apskrities literatų klubą ,,Tėkmė“ reikia drąsos, nes jo gretose - meninio žodžio meistrai: Teklė Džervienė, Salomėja Kaknevičienė, Antanas Šarkelė, Jadvyga Černiauskienė, Jadvyga Vailionienė, Justinas Jaksebaga, Janina Gruodienė... Net ir labiausiai norėdama negalėčiau visų išvardinti, nes klubo narių net 60, vienijančių Druskininkų, Lazdijų, Varėnos, Alytaus miesto ir rajono literatus. Klubas įregistruotas 1998 metais, jo globėja - Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Klubo pirmininkė Emilija Krušinienė džiaugiasi, kad po bibliotekos stogu jaučiasi laukiami ir globojami bibliotekininkų: čia rengiami knygų pristatymai, organizuojami susitikimai, literatūriniai vakarai, spaudinių parodos. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronė Balionienė - ,,Tėkmės“ klubo narė – puiki patarėja, administratorė, renginių vedėja.

Klubo veikla išsiplėtė, renginiai vyksta ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialuose: Alovėje, Dauguose, Punioje, Miroslave, Pivašiūnuose, Simne, kitų rajonų bibliotekose. Tėkmiečiai bendradarbiauja su Lenkijos lietuvių bendruomenėmis Seinuose, Punske, Suvalkuose, puoselėjančiomis gimtą kalbą, kultūrinį paveldą.

Alytaus literatų klubo ,,Tėkmė“ nariai produktyvūs kūrėjai. Jau šiais metais ruošiasi išleisti penktąjį literatūrinį almanachą. Džiugu pagarsinti, kad klubo narė Scolastika Kavaliauskienė yra knygos ,,Raktai į Lietuvos miestus“ bendraautorė. Ši knyga bus pristatyta vasario 20 dieną Vilniuje tarptautinėje knygų mugėje. Tikrai, ar gali kas geriau skleisti dvasinę šviesą, kaip knyga, jos žodis? Mes, bibliotekininkai, esame dėkingi klubo nariams už jų padovanotas knygas. Naujos knygos visada laukiamos skaitytojų.

Tokia sėkminga ir turininga ,,Tėkmės“ klubo veikla įkvepia ir mus, bibliotekininkes, naujiems sumanymams, įvairesnei veiklai. Alovės filiale vaikus ir jaunimą jau ne kartą, atostogų metu, sukvietė kūrybinės dirbtuvės: kalinėjome žalvaryje, mokėmės lipdyti iš molio, rišti verbas, marginti margučius, o ir su kalvystės amatu susipažinome. Mums mielai talkino Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriaus tautodailininkai Audronė ir Saulius Lampickai, kalvis Andrius Liaukus iš Alytaus, verbų rišėja Laima Saviščevienė iš Merkinės, puodžiai Romualda ir Stasys Galistai iš Kauno, juvelyrė Rasa Šaukevičiūtė iš Alytaus. Ką žinai, gal ir mums, besidomintiems senaisiais amatais ir menais, pavyks susiburti į klubą. Darbas bibliotekoje man tuo ir žavus, kad čia plati dirva įvairiai veiklai.

Pranešimo autorė: Birutė Jarusevičienė (vyresnioji bibliotekininkė, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Alovės filialas)

Komentarai

  1. Pirmojo komentaro autoriaus (-ės) norėčiau paklausti, o ko konkrečiai šiame tekste trūksta? Jei čia stiliaus klausimas, tai man jis visai netrukdo. Kiekvienas rašo kitaip. O aš šiame tekste matau užrašytą konkretų viešosios bibliotekos veiklos atvejį. Daugiau tokių ir galėsime daryti atvejų analizę. Kita vertus gal pradžioje ir tiek pagyrų nereiktų, kad paliktume kitiems galimybę mus pagirti. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai