Stažuotės prancūzakalbiams bibliotekininkams Prancūzijoje 2011 metais

Prancūzijos Kultūros ir komunikacijos ministerijos vykdoma stažuočių programa Profession Culture skirta užsienio šalių prancūzakalbiams bibliotekininkams: skyrių vedėjams arba darbuotojams, atsakingiems už projektus. Stažuočių trukmė 2–6 mėnesiai. Pirmenybė teikiama tiems kandidatams, kurių vykdomi projektai padėtų užmegzti ilgalaikius Prancūzijos ir Lietuvos bibliotekų ryšius.

Prancūzijos Kultūros ir komunikacijos ministerija skiria stipendiją pragyvenimui vietoje. Apyvendinimo išlaidas apmoka priimanti biblioteka.

Stažuotuojus priima Žoržo Pompidu centro Viešoji informacijos biblioteka ir kitos Prancūzijos municipalinės, departamentų viešosios bibliotekos. Atkreipiame dėmesį, kad paraiškų pateikimo laikas į Pompidu centro ir į kitas viešąsias bibliotekas skiriasi.

Kandidatai turi pristatyti:
- motyvacinį laišką,
- išsamų CV,
- atskirame lape aprašyti savo bibliotekos vykdomą projektą arba savo veiklos sritį, susijusius su stažuote (prancūzų kalba),
- būtina parašyti, ar biblioteka, kurioje dirba kandidatas, yra užmezgusi ryšius su kuria nors Prancūzijos bibliotekų.

Viešoji Informacijos biblioteka padės kandidatams susisiekti su jų pasirinktomis šalies bibliotekomis.

Smulkesnę informaciją apie stažuotes teikia Žoržo Pompidu centro Viešosios informacijos bibliotekos Užsienio ryšių skyrius:
Service coopération – relations internationales – Bibliothèque Publique d’ Information, Centre Georges Pompidou, 75 197 Paris Cedex 04.
Tel: 8. 10. 33. 1. 44. 78. 13. 98.
El. paštas: servicerelationsinternationales@bpi.fr


Dokumentus siųsti adresu:

Prancūzų kultūros centras
Didžioji g. 1, 01128 Vilnius
Ingai Sturytei

Prancūzų kultūros centro pranešimas spaudai

Komentarai

Populiarūs įrašai