Biblioteka - patrauklus prekės ženklas

Biblioteka, kaip jau spėjome įsitikinti ankstesniame straipsnyje Bibliotekos viešbučiuose ir viešbučiai-bibliotekos: originalus bibliotekos idėjos pristatymas, dažnai naudojama kaip savotiškas prekės ženklas versle. Bibliotekos metafora gali sietis su rafinuotumu, išskirtinumu, elitiškumu ir intelektualumu, tačiau galimos ir kitos prasmės - pavyzdžiui, stebuklų šalis, panaši į tą, kurioje atsidūrė Alisa žymiajame Carolo Lewiso kūrinyje. Tokią bibliotekos traktuotę pasirinko kavinė, esanti netoliese nuo Niu-Jorko viešosios bibliotekos. Kavinės interjeras - "aukštyn kojom apvirtusi biblioteka" - lankytojai vaikšto ant grindų, kuriuose vaizduojamos knygos lentynos, o sienose stebi medinį grindų parketą. Tai sukelia neįprastą, tarsi kito pasaulio, erdvę, kuri yra puiki priemonė atitrūkti nuo kasdienio gyvenimo rutinos.


Niu Jorko kavinės "bibliotekiškas" interjeras, šaltinis Fast Co. Design, http://www.fastcodesign.com/1662440/upside-down-cafe-looks-like-a-library-flipped-on-its-side

Niu Jorko viešosios bibliotekos artumas kartu su interjero detalėmis - puiki priemonė kavinės rinkodarai. Vartotojams nesunku įsiminti kavinę - tai ir kavinė-biblioteka, ir kavinė šalia bibliotekos.

Taigi, verslininkai, pasirodo, neįtikėtinai išradingi, eksploatuodami bibliotekos idėją savo paslaugų rinkodaros tikslais. Bet gal tie pavyzdžiai taps įkvėpimu ir patiems bibliotekininkams? Juk daugelis mūsų ir dirba bibliotekoje, kurios vaizdiniai - nuo elegantiškos ir išskirtinės vietos iki stebuklų šalies - pažadina verslininkų ir klientų vaizduotę.

Komentarai

  1. Štai straipsnis apie mūsų bibliotekoje eksponuotą instaliaciją - knygų grindinį.

    http://www.lrytas.lt/-12857914511284481649-ne%C4%AFprasta-menininko-i%C5%A1mon%C4%97-%C5%A1okiravo-visuomen%C4%99.htm

    Tik straipsnis gana tendencingas, nes tų pasipiktinusių lankytojų teko sutikti tikrai labai nedaug:-)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai