Startavo konkursas moksleiviams "Biblioteka veža"


(Ne)konferencijos Rock&roll bibliotekininkas 2010: Bibliotekininkystės idėjų forumas! komanda kartu su partneriais skelbia konkurso moksleiviams „Biblioteka veža“ pradžią.

Spalio 1 – lapkričio 15 dienomis Lietuvos 5-12 klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti kurti kūrybiškiausią bibliotekos reklamą.

Moksleivius kviečiame pagalvoti, kas jiems yra biblioteka. Vieta, kur gali pasiskaityti ar pasiskolinti knygą? O galbūt vieta, į kurią ateini panaršyti internete? O gal tai vieta, kurioje vyksta knygos pristatymai, susitikimai su žinomais žmonėmis, filmų peržiūros, dekupažo, informacinio raštingumo pamokos? Biblioteka – tai vieta, kurioje gali atrasti tai, ko tau reikia šią akimirką.

Konkurso moksleiviams šūkis – „Netylėk! Sugriauk tylą ten, kur niekas nedrįsta!“. Juo siekiame paskatinti moksleivius pasidalinti savo idėjomis ir sukurti geriausią reklamą bibliotekai. Neribojame kūrybos priemonių pasirinkimo – tegu tai būna sukurtas šmaikštus filmukas, nupieštas „kietas“ plakatas, sukurtas tinklaraštis ar reklaminis skydelis, sudainuota daina ir pan.

Konkursui pateiktus darbus vertins socialinio tinklo Facebook paskyros „Biblioteka veža“ nariai ir bibliotekininkystės mokslų atstovai. Laimėtojų laukia vertingi prizai ir galimybė dalyvauti gruodžio 2 dieną vyksiančioje (ne)konferencijoje Rock&roll bibliotekininkas 2010.

Pagrindinį auksinį prizą įsteigė Skaityklė.lt: tai Cybook Opus – viena mažiausių ir lengviausių elektroninių knygų skaityklių. Sidabrinį prizą dovanoja MEZON: tai mobilusis 4G internetas MEZON su išankstinio mokėjimo paslauga ir kiti papildomi prizai.

Reklaminius projektus gali pristatyti vienas žmogus arba grupė (iki 4 asmenų). Dalyvaujantieji gali konkursui pateikti ne daugiau kaip tris darbus.

Konkurso organizuoja Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, Vilniaus universiteto biblioteka, Lietuvos bibliotekininkų draugija, projektas „Bibliotekos pažangai“ ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Daugiau informacijos apie konkursą ir jo taisykles: http://bibliotekininkas.crowdvine.com/ arba Facebook paskyroje „Biblioteka veža“.

Pasinaudodami progą norime labai padėkoti visiems žmonėms, geranoriškai prisidėjusiems prie konkurso plakato platinimo visoje Lietuvoje, tame tarpe ir VU Komunikacijos fakulteto bibliotekininkystės ir informacijos studentėms:

Martai Fominaitei
Eglei Audzevičiūtei
Linai Balčiūnaitei
Aušrai Lukaševičiūtei
Indrei Kupčikaitei
Vilijai Užkurelytei
Rūtai Lazauskaitei
Skaistei Krikščiūnaitei
Sonatai Pučkočumaitei
Sandrai Mališauskaitei

Už spalvingo plakato dizainą dėkojame Rock&roll dailininkui - Tadui Gindrėnui!

************************************************************************************
Kontaktai žiniasklaidai
Vincas Grigas
Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėjas
Vilniaus universiteto biblioteka
Universiteto g. 3, LT-01122 Vilnius
Tel. (8 5) 268 71 23
Faks. (8 5) 268 71 04
Mob. tel. 8 646 08 656
El. p. vincas.grigas@mb.vu.lt
www.mb.vu.lt

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai