Paskaitos apie Nyderlandų viešąsias bibliotekas, paslaugų plėtros tendencijas ir skaitymo skatinimą


dr. Marian Koren, Nyderlandų viešųjų bibliotekų asociacijos vyriausioji patarėja politikos klausimams, 2010 m. rugsėjo 8-10 d. Vilniaus universiteto bibliotekos HIC B3 auditorijoje bibliotekininkystės ir informacijos studentams skaitys paskaitas apie Nyderlandų viešąsias bibliotekas, paslaugų plėtros tendencijas ir kokybę bei skaitymo skatinimo kampanijas.
Marian Koren Lietuvoje lankosi pagal ERASMUS neakademinių organizacijų kviestinio personalo dėstymo vizito Universitete programą, kuri suteikia unikalią galimybę studentams susipažinti su Europos šalių profesionio sektoriaus praktika ir naujovėmis.
Marian Koren yra aktyvi tarptautinių forumų, konferencijų ir seminarų dalyvė ir pranešėja. 2001-2005 metais ji buvo Tarptautinės bibliotekų ir informacijos asociacijų IFLA (http://www.ifla.org/) profesinio komiteto ir valdymo tarybos narė, o 2006 metais laikinai ėjo Europos bibliotekų, informacijos ir dokumentacijos asociacijų biuro EBLIDA (http://www.eblida.org/) direktorės pareigas. Šiuo metu Marian Koren taip pat dirba Nyderlandų viešųjų bibliotekų asociacijoje ir Nyderlandų bibliotekų forumo FOBID, skėtinės organizacijos nacionalinių bibliotekų organizacijų bendradarbiavimui (http://sitegenerator.bibliotheek.nl/fobid/overig36/overig36.asp), sekretore ir direktore.
Ji skaitė paskaitas studentams ir bibliotekų praktikams Švedijoje, Italijoje, Latvijoje, Kroatijoje ir kitose šalyse, parengė visą eilę straipsnių bibliotekų politikos ir strategijų, paslaugų naujovių, žmogaus teisės į raiškos laisvę ir prieigą prie informacijos temomis, kuriuos publikavo bibliotekų ir kitų sričių tarptautiniai žurnalai.
Marian Amsterdamo universitete įgijo daktaro laipsnį už disertaciją „Pasakyk man! Vaiko teisė į informaciją“ (Tell Me! The Right of the Child to Information). Ji studijavo tarptautinę teisę ir švedų kalbą, specializavosi vaikų literatūros ir kultūros srityje.

Paskaitos ir seminarai vyks anglų kalba 2010 m. rugsėjo 8-10 d. Vilniaus universiteto bibliotekos HIC B3 auditorijoje (Universiteto g. 3).

Paskaitos pirmiausia skirtos VU Komunikacijos fakulteto bibliotekininkystės ir informacijos 3-4 kursų studentams, studijuojantiems bibliotekų ir projektų vadybą. Kitų kursų ir programų studentai galės dalyvauti paskaitose, jei auditorijoje bus vietų.

Paskaitų programa

2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

13.00-14.30 Nyderlandų bibliotekų sistema ir bibliotekų asociacijos (paskaita)

2010 m. rugsėjo 9 d., ketvirtadienis

8.00-9.30 Viešųjų bibliotekų paslaugų plėtros tendencijos ir kokybės klausimai (paskaita)

10.00-11.30 Skaitymo skatinimo kampanijos (paskaita ir kūrybinė užduotis penktadienio seminarui “Skaitymo kampanijų planavimas“ mažoms grupėms).

2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis


9.00-11.00 Skaitymo kampanijų planavimo seminaras: mažų grupių idėjų ir skaitymo skatinimo projektų pristatymas

Nepraleiskite progos!

Komentarai

Populiarūs įrašai