Bibliotekos - pasididžiavimo šaltinis

Penktadienį (rugsėjo 24 d.) JAV žemės ūkio sekretorius kartu su žmona paskelbė apie investicijų programos gerinant/statant kaimo bibliotekas pradžią. Programa apims 129 kaimo bibliotekas 30 JAV valstijose. Tą pačią dieną Baltųjų rūmų tinklaraštyje pasirodė pranešimas Bibliotekos: vieta, kur pasakojamos istorijos, įgijamos žinios ir plėtojama ekonomika (angl. Libraries: A Place Where Stories are Told, Knowledge is Gained, and Economies are Built). Pranešime pateikiama žemės ūkio sekretoriaus žmonos, Christie Vilsack, citata apie bibliotekas, kuri man labai patiko, todėl perteikiu čia:

Bibliotekos - tai viso mano gyvenimo aistra. Jų paslaugos vietos gyventojams nulemia daugialypį vaidmenį bendruomenėje. Jos [bibliotekos] daugiau, negu tik sienos; jos yra kaimo bendruomenių branduolys - socialine, kultūrine ir švietimo prasme. Norėčiau matyti šiuolaikinę biblioteką kaip 21-ojo amžiaus bendruomenės laužo ugnį, kuri leidžia jai naudotis interneto prieiga ir informacijos priemonėmis. Jos [bibliotekos] yra susitikimų vieta ir pasididžiavimo šaltinis (Vilsack, 2010).
Manau, galvoti apie biblioteką kaip apie pasididžiavimo šaltinį būtų labai produktyvu tiek bibliotekų rėmėjams bei finansuotojams, tiek pačioms bibliotekoms svarstant apie savo naudą bendruomenei.

Parengta pagal:

VILSACK, Tom. Libraries: A Place Where Stories are Told, Knowledge is Gained, and Economies are Built. Iš The White House Blog [interaktyvus]. 24 September 2010 [2010 m. rugsėjo 25 d.]. Prieiga per internetą: http://www.whitehouse.gov/blog/2010/09/24/libraries-a-place-where-stories-are-told-knowledge-gained-and-economies-are-built

Komentarai

  1. Gal galim šitą straipsnelį nusiųsti Žemės ūkio ministrui, kuris beje baigė bibliotekininkystės studijas... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, galime, nebent Baltieji rūmai prieštarautų :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai