Saityno 2.0 technologijos studijoms - nauja apklausa

Saitynas 2.0 dėl atvirumo vartotojams, interaktyvumo, dalyvavimo ir bendradarbiavimo skatinimo neretai vadinamas ne tik nauja technologine, bet ir socialine saityno raidos kryptimi. Dėl šių saityno įrankių tinkamumo aktyviai komunikacijai jie plačiai naudojami mokymo procese. Kalbama apie mokymosi 2.0 koncepciją, kuri keičia dėstytojo/mokytojo ir besimokančiojo santykius, bendradarbiavimo būdus.

Nemažai aukštųjų mokyklų pradėjo taikyti įvairias saityno 2.0 technologijas studijoms. Studentai rašo bendrus ir asmeninius dienoraščius, dalijasi nuotraukomis ir nuorodomis, dirba prie bendrų projektų socialiniuose tinkluose ir kt.

Norėtumėme paklausti bibliotekininkystės ir informacijos studentų, ką jie mano apie saityno 2.0 technologijų taikymą studijose. Kokios iš technologijų atrodo patraukliausios? O gal jų apskritai neverta taikyti studijoms?

Kviečiame dalyvauti ir pareikšti savo nuomonę. Atsakant į klausimą galima rinktis kelis variantus.

Pasibaigus apklausai pažadame plačiau aptarti dabartinę saityno 2.0 įrankių taikymo situaciją bibliotekininkystės studijų kontekste ir pateikti pavyzdžių.

Komentarai

  1. O kur twitter'is? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. twitterį galima priskirti prie mikrotinklaraščių arba socialinių tinklų, bet apibendrinant rezultatus galima atsižvelgti į jūsų komentarą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai