Vilniaus universiteto biblioteka kviečia pasinerti į Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių sūkurį

Paskutinę balandžio savaitę (balandžio 23-30 d.) Lietuvoje rengiama Nacionalinė bibliotekų savaitė. Jos metu ir VU biblioteka stebins, linksmins ir pakvies į gausybę įvairių renginių ir akcijų. Šiais metais Nacionalinė bibliotekų savaitė vyksta jau 10 kartą, o jos tema – „Biblioteka yra Tavo“.

Nacionalinė bibliotekų savaitė skelbia – Biblioteka yra Tavo! Vilniaus universiteto biblioteka skelbia: ateik ir nufotografuok mane! Visi fotografuojantys (mėgėjai ir profesionalai) kviečiami į Vilniaus universiteto biblioteką, kad pamatytų ją kitokią ar kitu žvilgsniu, užfiksuotų savo įspūdžius ir parodytų visiems. Balandžio 28 d. įdomiausios nuotraukos papuoš Vilniaus universiteto bibliotekos erdves bei džiugins čia kasdien dirbančius ir besilankančius.

Balandžio 26 ir 27 d. bibliotekoje vyks popietės: „Kinų arbatos tradicija: nuo Tang dinastijos iki šiandien“, kurių metu arbatinė „Arbatos Magija“ suteiks progą dalyvauti arbatos ruošimo ceremonijoje. Kavinė Vero café visą savaitę bibliotekos Poilsio kambaryje lankytojus vaišins kava.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu VU bibliotekoje vykstanti akcija „Šypsenų diena“ jau tapo tradicija.
Šiais metais visi bibliotekos skaitytojai, balandžio 29 d. atnešę laiku negrąžintas knygas, bus atleidžiami nuo delspinigių, jei paaukos maisto produktų, kurie bus perduoti „Maisto bankui“. Šia akcija VU biblioteka prisideda prie „Maisto banko“ idėjos ir skatina visus tapti socialiai atsakingais ir prisidėti prie pilietiškos, atjaučiančios visuomenės idėjos.

Šventinės savaitės pabaigoje VU biblioteka dovanos visiems muzikinę popietę su pavasariniais apmąstymais apie poeziją ir muziką. Susitikimo metu išmintimi ir dainomis dalysis: Domantas Razauskas, Tomas Lučiūnas, Andrius Zalieska (Zala), Raimonda ir Kreivas.

VU biblioteka šiais metais mini 440 m. sukaktį ir kviečia visus ne tik dalyvauti Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiuose ar akcijose, bet ateiti ir atrasti senąją, bet nuolat besikeičiančią biblioteką iš naujo. Kartu čia rasime visa, ko ieškome ir ko nesitikėjome!
VU biblioteka yra TAVO!

Visa informacija apie renginius skelbiama bibliotekos interneto svetainėje www.mb.vu.lt.

Parengė

Indrė Zalieskienė

Komentarai

Populiarūs įrašai