Negali būti – ambicingi projektai bibliotekininkystėje? (II) Kviečiame į susitikimus su jų autoriais ir vadovais

2010 m. balandžio 19 d., pirmadienį, 17.30 val. Vilniaus universiteto bibliotekos (Universiteto 3) B3 auditorijoje „Paveldo informacijos ir komunikacijos “ magistro studijų programos „Projektų vadybos“ kurso ir kitiems studentams organizuojamas susitikimas su projektų ir programų valdymo ekspertais: Deborah Jacobs, Bilo ir Melindos Geitsų fondo Pasaulio bibliotekų programos direktore (JAV) ir Kęstučiu Juškevičiumi, projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovu (Lietuva)
Ekspertus pristato ir diskusiją veda lektorė Ramunė Petuchovaitė

Apie 60 min. diskusijoje bus keliami šie klausimai
• Pasaulio bibliotekų programos tikslai ir finansavimo principai
• Projekto „Bibliotekos pažangai“ siekiai ir įgyvendinimas
• Geras projektas donoro akimis / vadovo akimis / vykdytojo akimis
• Sunkiausias / įdomiausias projektas, kuriame teko dalyvauti
• Klausimai


Kadangi auditorijoje vietų skaičius ribotas, prašytume ne Paveldo informacijos ir komunikacijos programos studentus prašytume registruotis el. p. simona.petraityte[eta]mb.vu.lt

Apie ekspertus
____________________________________________________________________________

Debora Džeikobs (Deborah Jacobs), Pasaulio bibliotekų iniciatyvos direktorė prižiūri Bilo ir Melindos Geitsų fondo veiklą, skirtą gerinti žmonių gyvenimus besivystančiose ir pereinamojo laikotarpio šalyse, sukuriant naudingą, naudojamą ir tvarią prieigą prie informacijos ir komunikacijos technologijų viešosiose bibliotekose.
Debora Fonde dirba nuo 2008 metų, prieš tai vienuolika metų ji buvo Sietlo miesto bibliotekos direktore. Be kasdienių bibliotekų sistemos valdymo funkcijų, Debora vadovavo 291 milijonų JAV dolerių vertės kapitalinės plėtros programai “Bibliotekos visiems”, vykdant kurią buvo finansuota naujos centrinės bibliotekos statyba ir 26 filialų pastatų atnaujinimas ar išplėtimas. Deborai vadovaujant Sietlo miesto bibliotekų sistemos knygų ir kitų dokumentų naudojimas išaugo dvigubai.
Savo profesinę karjerą Debora pradėjo prieš tris dešimtmečius vaikų bibliotekoje. Per visą karjerą ji buvo nominuota ir gavo įvairių apdovanojimų. Seattle Magazine žurnalas įtraukė Deborą Džeikobs į 25 Sietlo įtakingiausių žmonių sąrašą, ji buvo pažymėta kaip viena iš Governing Magazine 2001 metų valstybės pareigūnų ir tapo pirmąja bibliotekininke gavusia šį apdovanojimą.
D. Jacobs Milso koledže įgijo vadybos bakalauro laipsnį ir Bibliotekininkystės mokslo magistro laipsnį Oregono universitete.

Parengta pagal šaltinį: www.gatesfoundation.org/leadership/Pages/deborah-jacobs.aspx
******
Kęstutis Juškevičius, projekto vadovas, prižiūrintis apie 70 mln Lt vertės projekto „Bibliotekos pažangai“ įgyvendinimą. Projekto vykdomo 2008-2012 metais, pasirašius tarptautinį trišalį susitarimą tarp Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Bilo ir Melindos Geitsų fondo, tikslas – stiprinant ir panaudojant viešųjų bibliotekų pajėgumus, pasiekti, kad Lietuvos gyventojai žymiai geriau naudotųsi informacinių technologijų galimybėmis naudingos informacijos gavimui ir bendravimui.
Pastaruosius 20 metų Kęstutis domisi informacinių technologijų diegimu socialinio gyvenimo, kultūros ir viešojo administravimo srityse. 1996 metais įsijungė į Matematikos ir informatikos institute įkurtos UNESCO katedros „Informatika humanitarams“ veiklą ir dalyvavo senų garso įrašų skaitmeninių archyvų, daugialypės terpės elektroninių knygų, mokymosi kursų, panaudojant kompiuterius, kūrimo projektuose, 1998-2005 metais vadovavo Atviros Lietuvos fondo Informacijos programai, kuri inicijavo IT projektus medicinos, kultūros ir pilietinio gyvenimo srityse. Ypač domisi informacijos ir ryšių technologijų diegimu kaimiškose vietovėse.
Kęstutis Juškevičius įgijo mokslo daktaro laipsnį, apsigynęs informatikos mokslo srities disertaciją.

Daugiau apie projektą „Bibliotekos pažangai“

Komentarai

Populiarūs įrašai