Negali būti – ambicingi projektai bibliotekininkystėje? (I) Kviečiame į susitikimus su jų autoriais ir vadovais

Balandžio 12 d., pirmadienį, 17.00 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9 - 209 auditorijoje) „Paveldo informacijos ir komunikacijos “ magistro studijų programos „Projektų vadybos“ kurso ir kitiems studentams organizuojamas susitikimas su projektų valdymo ekspertėmis: Emilija Banionyte, Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos Tarybos pirmininke, Vilniaus pedagoginio universiteto bibliotekos direktore, ir Aušra Vaškevičiene, Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos administracijos vadove ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vyriausiaja bibliografe.

Ekspertus pristato lektorė Simona Petraitytė

Apie 60 min. paskaitoje-diskusijoje bus nagrinėjami šie klausimai:
• Duomenų bazių prenumeratos organizavimas Lietuvoje ir „eMoDB.LT: Elektroninių mokslo duomenų bazių atvėrimas Lietuvai“ projektas
• Valstybės biudžeto finansavimas ir Europos struktūrinės paramos lėšos: skirtumai r panašumai
• Vietiniai ir tarptautiniai projektai: skirtumai ir panašumai
• Kasmet nuo projekto prie projekto: LMBA kaip projektinės veiklos pagrindu veikiančios organizacijos patirtis
• Praktiniai patarimai, pamokos, klausimai



Apie ekspertes

_____________________________________________________________________________________

Emilija Banionyte nuo 1987 metų dirba Vilniaus pedagoginio universiteto bibliotekos direktore. Prieš tai dirbo šios bibliotekos komplektavimo sektoriaus vedėja. Šiuo metu vadovauja ES struktūrinių fondų ir Lietuvos biudžeto finansuojamam 3-jų metų trukmės projektui „eMoDB.LT: elektroninių moklso duomenų bazių atvėrimas Lietuvai“, kurio vertė 30 mln Litų (daugiau apie projektą: www.lmba.lt/eMoDB/index.htm )
Emilija domisi viskuo, kas susiję su bibliotekų veikla, nuolat dalyvauja profesinėse konferencijose ir įvairiuose projektuose. Turi publikacijų Lietuvos ir užsienio profesinėje spaudoje. Nenurimsta be visuomeninių pareigų: 1995-98 m. vadovavo Lietuvos bibliotekininkų draugijai; 2000-2002 m. – Lietuvos akademinių bibliotekų direktorių asociacijai; nuo 2001 m. iki šiol – Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos pirmininkė; Lietuvos autorių teisių ir gretutinių teisių tarybos narė, eIFL IP koordinatorė Lietuvoje, EBLIDA autorių teisių ekspertų grupės narė, IFLA CLM narė.
Emilija Banionytė yra Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiaus kavalierė (1995 m.), o 2007 m. konkurse „Naujasis knygnešys“ Emilija tapo nacionaliniu mastu labiausiai informacinės visuomenės plėtroje nusipelniusiu žmogumi.
Mėgsta buriuoti ir slidėmis nusileisti nuo kalnų.
Nuotraukos šaltinis: media.vpu.lt

Aušra Vaškevičienė – Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos administracijos vadovė, projekto „eMoDB.LT: elektroninių mokslo duomenų bazių atvėrimas Lietuvai“ duomenų bazių specialistė. Taip pat dirba vyriausiąja bibliografe Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (LNB) Informacijos centre, Elektroninės informacijos skyriuje.
Nuo 1995-ųjų jos darbas susijęs su internetu ir kitais elektroninės informacijos šaltiniais. Ilgą laiką vadovavo LNB Elektroninės informacijos skyriui ir buvo atsakinga už elektroninių leidinių kolekcijos formavimą bei propagavimą, skaitytojų aptarnavimą iš elektroninių leidinių bei duomenų bazių, skaitytojų bei bibliotekininkų konsultavimą naudojantis naujomis informacijos formomis, duomenų bazės apie kompaktinius diskus (CD-ROM), esančius Lietuvos bibliotekose, kūrimą.
Aušra nuolat dalyvauja profesinėse konferencijose ir įvairiuose projektuose, domisi naujovėmis, ypač elektroninės informacijos valdymo, paieškos, profesinių asociacijų veiklos ir kitose srityse. Rengia ir veda tęstinio mokymo kursus Lietuvoje ir užsienyje.
Aušra Vaškevičienė už indėlį kuriant informacinę visuomenę ir plėtojant bibliotekų veiklą buvo suteiktas 2007 metų geriausio bibliotekininko vardas.
1981 m. įgijo Kauno technologijos universitete radiotechnikos specialybę

Komentarai

  1. Gerbiu abi moteris. Be ju iniciatyvumo butu nykoka Lietuvos biblioteku pasaulyje...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai