Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2010 m. balandžio 23-30 d. skelbia 10-tąją Nacionalinę bibliotekų savaitę, kurios tema – „Biblioteka yra Tavo“.

Biblioteka – tai ne spindinti sterili parduotuvė, kurioje prekės bėga kasdien nuo lentynų ieškodamos naujų namų. Biblioteka – Tavo antri namai, kur jauku ir įdomu, kur atėjus norisi pasilikti ilgėliau, pabūti tyloje, pailsėti nuo beprotiško šių laikų bėgimo, konkurencijos, dėmesio siekimo, varginančių tikslų. Čia gali sustoti, nurimti, įsiklausyti į tvyrančią ramybę ir visai netikėtai pajausti, koks jau turtingas ir nuostabus yra Tavo gyvenimas.

Čia Tavo aplinka, Tavo sielai artima erdvė – močiutės pasakos, tėvelių gyvenimo išmintis, mokytojų žinios ir dėstytojų atradimai. Bibliotekoje esančios knygos užmigdo prieš miegą, pasakoja gražias istorijas apie pirmąją meilę, kaip geras draugas padeda mokytis, kartu pažinti pasaulį, kurti grožį, atrasti paprasčiausius kasdienius stebuklus, stebėtis pasaulio įvairove ir su džiaugsmu priimti jo begalinį slėpiningumą.

Daugiau skaitykite čia

Komentarai

Populiarūs įrašai