BIBLIOTEKOS ATEITIES ISTORIJA: BIBLIOTEKININKYSTĖS IR INFORMACIJOS STUDIJŲ VADOVO PRISTATYMAS

Kaip paprastai apibūdiname vadovėlių paskirtį? Ar jų vaidmuo apsiriboja studijomis? Pristatydami naują Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovą nusprendėme pažvelgti į mokymo leidinių paskirtį kitaip. Vadovas – savotiška bibliotekos ateities istorija, įkvėpta autorių kolektyvo idėjų ir vizijų. Šio projekto tikslas, kaip teigė šviesios atminties profesorė Audronė Glosienė, leidinio sudarytoja, vienoje knygoje pateikti platų bibliotekininkystės ir informacijos mokslų dalykų spektrą, atskleisti veiklos srities ir profesijos kompleksiškumą. Ambicinga užduotis pareikalavo nubrėžti bibliotekininkystės ir informacijos kraštovaizdį suvienijus daugelio autorių įžvalgas, žinias ir patirtį.

Taigi nacionalinės bibliotekų savaitės proga Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas kviečia į naujo Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovo pristatymą, kuriame kartu praskleisime kūrybinio proceso skraistę ir pažvelgsime į tai, kaip gimsta bibliotekos ateitis.

Tam grįšime į praeitį ir atskleisime, kuo gyveno ankstesnio bibliotekininkystės vadovėlio Teoriniai bibliotekininkystės pagrindai autorių komanda, kokios bibliotekos ateities vizijos ir tendencijos tuomet žadino mokslininkų ir pedagogų protus. Apie tai kalbės 1990 ir 1995 metų vadovėlio leidimų sudarytoja doc. dr. Genovaitė Raguotienė. Mėginsime įvertinti, kaip bibliotekos ateities plėtrą mato kitų sričių specialistai. Žvilgsnį iš šalies pristatys kviestiniai kalbėtojai – Rolandas Kvietkauskas, VEKS direktorius, ir doc. dr. Giedrius Viliūnas, Mykolo Romerio universiteto studijų prorektorius. Naujojo vadovo kūrybinio proceso įžvalgomis pasidalys ir patys autoriai.

Maloniai kviečiame į renginį bibliotekininkystės ir informacijos specialistus, studentus ir mokslininkus.

Renginio data ir laikas: balandžio 27 d. 17 val. Orientacinė renginio trukmė – 1,5 val.

Renginio vieta: Vilniaus universiteto bibliotekos Baltoji salė (Universiteto g. 3, III aukštas).


PROGRAMA


17.00–17.15 val. Sveikinimo žodžiai

17.15–17.30 val. doc. dr. Raguotienės, vadovėlio „Teoriniai bibliotekininkystės pagrindai“ sudarytojos, kalba

17.30–18.00 val. Žvilgsnis iš šalies – kalba Rolandas Kvietkauskas, VEKS direktorius, ir doc. dr. Giedrius Viliūnas, Mykolo Romerio universiteto studijų prorektorius

18.00–18.20 val. Apie vadovą kalba autoriai

18.20 val. Diskusijos prie kavos puodelio

Dalyvius maloniai prašome registruotis el. paštu zinaida.manzuch@mb.vu.lt iki balandžio 25 d.

Komentarai

  1. ateities istorija ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, būtent ateities istorija - šią metaforą įkvėpė labai įdomi knyga: David A. Wilson. The History of the Future, kurioje nagrinėjamas amžinas žmonijos troškimas sužinoti savo ateitį :) - manau, bibliotekininkystė ne išimtis...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai