Vietoj baudų - maistas

JAV Garfieldo apskrities viešosios bibliotekos trečius metus vykdo kampaniją Maistas vietoj baudų (Food for Fines). Skaitytojai, uždelsę grąžinti knygas, vietoj baudos gali atnešti maisto produktus, kurie vėliau perduodami labdaros organizacijoms. Per 2009 m. vykusią akciją surinkta apie 3000 maisto produktų ir tokiu originaliu būdu atsiskaityta už 2773 JAV dolerių skolas.

Vietos bendruomenė labai aktyviai dalyvauja šiose akcijose. Bibliotekų darbuotojų teigimu, nemažai žmonių, neturinčių jokių skolų, atneša maistą, norėdami palaikyti labdaringą iniciatyvą.

Akcija Maistas vietoj baudų kasmet padeda ne tik surinkti vis daugiau maisto produktų, bet grąžinti į bibliotekas knygas, kurias skaitytojai delsė atiduoti net mėnesį.

Parengta pagal:

STROUD, John. Garfield County libraries' ‘Food for Fines' campaign surpasses collections from last year. Post Indepentent [interaktyvus]. 17 March 2010 [žiūrėta 2010 m. kovo 17 d.]. Prieiga per internetą: http://www.postindependent.com/article/20100317/VALLEYNEWS/100319902/1083&ParentProfile=1074

Komentarai

  1. Man tai dabar bus geriausias inovacijos bibliotekose pavyzdys, kol išgirsiu dar apie ką nors.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galėtų taip daryti ir mūsų fakulteto studentai - nešti bibliotekai maisto produktus, skirtus dėstytojams. Užėjau kartą į BIMI, o ten dėstytojai sumuštinius valgo, kitą kartą kažkokią sriubą iš pakelio puodelyje maišė. Taip gaila jų pasidarė...

    Studentė

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai