Kviečiame dalyvauti konferencijoje „Mažiau yra daugiau“


Vilniaus universiteto biblioteka kviečia bibliotekininkystės specialistus, mokslininkus, dėstytojus ir studentus dalyvauti konferencijoje „Mažiau yra daugiau“, kuri vyks vasario 18 d. 14–15 val. LITEXPO parodų centre (Laisvės pr. 5, Vilnius) 5.1 salėje.

Vilniaus universiteto biblioteka teigia, kad šiuolaikinė biblioteka yra atvira, matoma ir draugiška! Iškeltą teiginį konferencijos metu plačiau pristatys bibliotekos darbuotojai, kurie skaitys pranešimus apie atvirą prieigą, informacinį raštingumą, saityno 2.0 (Web 2.0) priemonių taikymą bibliotekos veikloje ir Nacionalinį atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą.

2010-aisiais VU biblioteka švenčia 440 metų sukaktį. Daug tai, ar mažai? Garbus amžius nėra savaime suprantama privilegija. Tai milžiniška atsakomybė ir tikslas keistis, kad „seniausia“ nebūtų vienintelis Biblioteką apibūdinantis superliatyvas. „VU biblioteka siekia būti didžiausia – atvirumo mastu, dinamiškiausia – pokyčiais, naujausia – idėjomis. Ji tokia yra: pirmasis elektroninis katalogas, kompaktinis diskas, aktualinantis unikalias Bibliotekos kolekcijas, informacinio raštingumo programos ir svetainė, iniciatyvos kuriant mokslo duomenų archyvų bei atviros prieigos strategijas, Bibliotekos gyvenimo refleksija virtualiose erdvėse, bibliotekos, kaip „trečios vietos“ kūrimo žingsniai, realizuoti Humanistikos informacijos centre“, – sakė VU bibliotekos Informacijos paslaugų centro vedėja Elona Varnauskienė.

„Kodėl verta dalyvauti šioje konferencijoje? Todėl, kad VU biblioteka nori pasidalyti savo gerąja patirtimi: pristatyti savo naujausius atradimus ir pasiekimus, parodyti, kur link eina, kaip keičiasi ir auga – komentuoja VU bibliotekos direktorė ekonomikai ir plėtrai Jūratė Kuprienė. – Bibliotekos šiandien turi tiek daug galimybių teikti kokybiškas paslaugas vartotojui draugiška forma visą parą. Tereikia būti kūrybiškiems ir norėti augti kartu su savo vartotojais!“

Pirmą Vilniaus knygų mugės dieną, bibliotekų dieną, kviečiame užsukti į 5.1 salę ir atrasti idėjų šaltinį, kuris pakeis jūsų požiūrį į bibliotekinę veiklą.


Apie Vilniaus knygų mugę
Didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse ir vienas pagrindinių Lietuvos kultūros įvykių, tarptautinė Vilniaus knygų mugė kviečia vasario 18–21 dienomis susitikti su lietuvių ir užsienio autoriais, dalyvauti diskusijose, seminaruose, koncertuose ir, žinoma, atrasti daugybė naujų knygų. Mugės dienos ir darbo laikas:
  • ketvirtadienis, vasario 18 d., bibliotekų diena – nuo 10 iki 19 val. Bibliotekų darbuotojams įėjimas į mugę nemokamas tik vasario 18 d. Nepamirškite darbuotojo pažymėjimų!
  • penktadienis, vasario 19 d., ilgasis penktadienis – nuo 10 iki 21 val.
  • šeštadienis, vasario 20 d., nekasdienių pasimatymų diena – nuo 10 iki 19 val.
  • sekmadienis, vasario 21 d., šeimos diena – nuo 10 iki 17 val.

Daugiau apie Vilniaus knygų mugę

Komentarai

Populiarūs įrašai