NORSLIS - puiki galimybė Komunikacijos ir informacijos krypties doktorantams

Nuo 2004 m. VU Komunikacijos fakultetas dalyvauja NORSLIS (Nordic Research School in Library and Information Science) doktorantų rengimo tinkliniame penkerių metų trukmės projekte. Šio tinklo plėtra tampa neabejotina sąlyga doktorantūros studijų kokybei gerinti.


NORSLIS projekto tikslas – siekti bibliotekininkystės ir informacijos mokslų doktorantų bendradarbiavimo, efektyvumo ir produktyvumo keičiantis moksline patirtimi tarp Šiaurės ir Baltijos šalių.

Pagrindinės projekto veiklos – doktorantūros studentų bendravimo skatinimas, mokslinių kursų ir išvykstamųjų seminarų organizavimas, mokslininkų ir studentų vizitų į kitų universitetų padalinius organizavimas ir rėmimas. NORSLIS tinklas vienija 15 institucijų, rengiančių bibliotekininkystės ir informacijos doktorantus, Baltijos ir Šiaurės šalyse. Tinklo nariais yra apie 30 mokslininkų ir apie 170 doktorantų. Daugiau apie NORSLIS


Tik įstojus į doktorantūrą, nutariau pasinaudoti šia puikia galimybe. Kartu su dokt. Ugne Rutkauskiene išklausėme vienos savaitės kursą apie mokslinio darbo metodologiją nuostabiai gražiame Danijos miestelyje – Aalborg.



Pabandžiau, supratau, kad be NORSLIS negaliu gyventi :) ir nutariau dar kartą išbandyti savo laimę – aplankyti mokslininką. Taip, yra tokia galimybė! Tereikia rasti mokslininką, kuriam tavo mokslinė tema būtu artima, aktuali ir, kuris norėtų skirti tau savaitę savo brangaus laiko. Suradau, susitariau, gavau finansavimą ir susitikau su prof. Louise Limberg (Universitetinis Boras koledžas, Švedija). Profesorės ir jos kolegų patarimai - neįkainuojama dovana man...

Šiais metais NORSLIS kursas „Teorijos, metodologijos ir moksliniai metodai“ vyks Taline (Estija) lapkričio 23-27 d. Jie dar neužsiregistravote – padarykite tą šiandien!

Doktorantai, būkime aktyvūs!

Komentarai

Populiarūs įrašai